Marius Vlaicu: Nu mă duc la MedservMin nici pentru salariu, nici pentru CV!

Social-democratul Marius Vlaicu spune că vrea să fie director la MedservMin, dar nu în orice condiții. Vlaicu este inginer în cadrul Direcției de Resurse Umane, la Serviciul de Relații de Muncă și Dialog Social, din cadrul CE Oltenia, și spune că îndeplinește criteriile necesare pentru a conduce societatea prestatoare de servicii medicale. Acesta a explicat că își dorește să fie sprijinit de conducerea CE Oltenia, dar mai întâi vrea să vadă și care este situația financiară a MedservMin. În cărți pentru acest post mai sunt și alți doi politicieni ALDE, Eftimie Popescu de la Bumbești Jiu și Ilie Fuiorea de la Peștișani.  

Reporter: Este adevărat că sunteți în cărți pentru postul de director executiv la MedservMin?

Marius Vlaicu: Nu știu, nu știu amănunte. Până la urmă, eu sunt angajat al Complexului Energetic Oltenia, în funcția de inginer. Atributul desemnării noului manager este al Consiliului de Administrație și al domnului general Boza.

Rep.: Vă doriți să conduceți această unitate?

M.V.: Nu pot să dau un răspuns foarte clar. Sunt o resursă umană care am condus și Parcul Industrial, am fost și subprefect, și la Direcția de Tineret și Sport, director adjunct la Baza de Aprovizionare. Sunt și președinte onorific la Crucea Roșie. Nu știu dacă CV-ul mă recomandă, până la urmă selecția nu o fac eu. Până la urmă sunt alți oameni care decid. În cazul în care voi fi propus, o să mă gândesc foarte bine dacă voi merge acolo. Contează foarte mult și bilanțul contabil pe 2016, cum stă societatea din punct de vedere al cheltuielilor, al veniturilor. Nu e o societate foarte ușor de condus. Am văzut că sunt mulți colegi de la ALDE care își doresc această funcție, și eu le doresc succes.

Rep.: Vi se pare normal ca aceste numiri să se facă pe criterii politice? 

M.V.: Din punctul meu de vedere, ar trebui să se facă din prisma profesionalismului. Și cred că până la urmă așa se va face. Cred că toată lumea își dorește ca societatea să fie condusă de un manager care poate să o țină pe profit, să aibă performanțe economice  

Rep.: În situația în care veți fi cel propus, veți cere rezultatul financiar al societății pe anul trecut?

M.V.: Sigur, sigur. Fiind o societate comercială cu acționar majoritar Complexul Energetic, trebuie avut sprijinul Complexului Energetic în derularea activității acolo. Dacă nu există un sprijin, e foarte greu să menţii o societate comercială pe profit, după legile economice și regulile economice.

Rep.: Dacă veți fi cel propus, ce planuri aveți cu societatea?

M.V.: Sunt o resursă umană și, dacă voi fi solicitat, voi analiza foarte exact. Dacă merg acolo vreau să fac treabă și să am performanță economică, pentru că nu mă duc nici pentru salariu, nici pentru CV. Aș putea să fac față sigur, dar nu în orice condiții. Îți trebuie și o colaborare și un sprijin de la conducerea Complexului Energetic Oltenia.

Vizualizări: 1,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: