Nicu State: Dacă vreun primar candidează împotriva lui Vîlceanu, eu mă retrag!

Tânărul Nicu State şi-a anunţat candidatura la şefia PNL Gorj. Liberalul este dispus să renunţe la idee, dacă vreun primar sau un alt coleg din partid, cu notorietate, va decide să intre în cursa electorală şi să se lupte cu Dan Vîlceanu. State spune că se bazează inclusiv pe susţinerea Organizaţiei Municipale a PNL Târgu Jiu, însă nu vrea să-l forţeze pe Marcel Romanescu să facă vreo declaraţie în acest sens.   

Reporter: Aţi anunţat că veţi candida împotriva lui Dan Vîlceanu. V-aţi înregistrat candidatura?

Nicu State: Mi-am depus candidatura de pe data de 27 martie, e şi înregistrată. Sunt în PNL de circa un an, iar noul statut permite să candidez. Excluderile din PNL Rovinari m-au determinat să-mi depun candidatura. Nu mi se pare normal să excluzi oameni din partid pentru că au votat pentru interesul cetăţeanului. Noi ne văităm că la Motru nu trec proiectele noastre din cauza celor de la PSD, iar acum Chivu procedează la fel. Cetăţeanul trebuie să aibă de câştigat, nu contează orgoliile noastre politice, sunt persoane care nu ştiu să piardă. Şi Morega de la PSD Motru este frustrat, nu ştie să piardă, la fel este şi Chivu al nostru de la Rovinari.

Rep.: Se vehiculează că nu vă doriţi cu adevărat şefia partidului şi că vreţi să candidaţi pentru a-l ajuta pe Dan Vîlceanu să nu cadă în ridicol, fiind unicul candidat, aşa cum se întâmplă la PSD. Cum comentaţi?

N.S.: Nu ştiu cine a scos astfel de zvonuri, probabil cineva care vrea să-mi diminueze mie şansele. Dacă la început am vrut să candidez pentru a  nu-l lăsa să fie singurul candidat, acum am văzut că am susţinere şi am prins puţin curaj. Pofta vine mâncând. Nici prietenii mei nu au crezut că îmi voi depune candidatura, până nu au văzut hârtia înregistrată, au crezut că-mi fac doar nişte ambiţii. Acum chiar e pe bune. Din punctul meu de vedere, cred că Dan Vîlceanu nu-şi dorea contracandidat, cu atât mai mult, cu cât am ieşit cu declaraţii împotriva oamenilor lui. Nu poţi să faci înţelegere cu cineva atacându-i apropiaţii.

Rep.: Anumiţi primari spun că nu vă cunosc. Aţi fost în teritoriu, aţi luat legătura cu primarii?

N.S.: Au dreptate primarii care spun că nu mă cunosc, mai bine să nu mă cunoască deloc decât să mă cunoască din postura de persoană slabă, incapabilă de a face ceva pentru partid. Mă voi întâlni cu primarii săptămâna viitoare, îmi voi face un intinerariu şi voi vedea cu cine trebuie să stau de vorbă. Vă mai spun ceva: dacă vreunul dintre primarii cu experienţă, domnul Bobaru, domnul Leuştean, sau alt om care are imagine foarte bună, care a candidat din partea partidului şi a luat foarte multe voturi, eu mă retrag şi voi face campanie pentru ei. Chiar şi dacă va candida Puiu Diaconescu, mă retrag.  

Rep.: Echipa dumneavoastră din campanie va fi formată din liberali cu ştate vechi?

N.S.: Am vorbit cu membrii noştri de partid în câteva localităţi, dar începând de luni voi face o campanie intensă. Trebuie să stabilesc câteva lucruri cu conducerea centrală a PNL, nu ştiu dacă mă susţin liderii de la centru, dar am purtat câteva discuţii în acest sens. Din echipa mea de campanie vor face parte şi liberali cu ştate vechi, nu vreau să le dau numele, dar mă ajută şi tineri din organizaţia municipală. Cred că sunt susţinut şi de domnul Romanescu, dar nu vreau să-i forţez mâna să facă vreo declaraţie în acest sens. 

Vizualizări: 3,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: