Primarul Bobaru, despre alegerile din PNL: „Trebuie să schimbăm ceva”

Alegeri cu scandal la PNL. Tot mai mulţi liberali critică modul în care preşedintele Dan Vîlceanu vrea să-şi securizeze funcţia în partid. Mulţi primari se simt izolaţi în PNL, Dan Vîlceanu şi apropiaţii săi fiind arătaţi cu degetul pentru că au organizat „pe repede înainte” alegerile în mai multe organizaţii din teritoriu. Primarul Constantin Bobaru, din oraşul Bumbeşti-Jiu, un s-a decis încă daca va candida pentru a ocupa o poziţie în partid. „Dacă nu coagulăm o echipă, nu candidez!”, a declarat Bobaru, la Radio Infinit.

Reporter: V-ați hotărât, candidați sau nu la șefia PNL?

Constantin Bobaru: Am spus de fiecare dată că n-am luat încă o decizie. Eu nu voi face niciodată operativă, să dau bilețele, adică eu nu voi face niciodată lucrul acesta. Le-am spus și colegilor mei că trebuie să ne gândim toți cei care vrem să participăm, să facem o echipă, să schimbăm până la urmă ceva în componența acelui birou, pentru că indiferent dacă este Dan Vîlceanu președinte sau altcineva, dacă cei care sunt lângă președinte nu înseamnă ceva din punct de vedere politic și electoral, și nu schimbă filosofia de a face politică, până la urmă nu se schimbă nimic.

Rep.: Simțiți că nu aveți susținere în partid?

C.B.: Nu știu câtă susținere aș avea, ce știu să vă spun este că, într-o competiție, Dan Vîlceanu pleacă cu prima șansă. Dacă toate structurile sunt făcute sub comanda lui Dan Vîlceanu, despre ce vorbim aici? Noi am devenit acolo mai mult decât dușmani, ceea ce nu este în regulă, noi cei care am rămas în Birou. Suntem priviți într-un anumit mod pe care eu nu-l împărtășesc. Eu cel puțin am luat decizia, dacă voi simți că nu se va putea face ceva, în sensul că nu putem să coagulăm o echipă care să însemne ceva și să aibă un cuvânt de spus, o să iau decizia să nu particip în niciun fel la vreo poziție în BPJ.

Rep.: Care este temerea dvs.? Nu vor fi promovați oamenii care au rezultate?

C.B.: Ba da, dar nu este suficient, în sensul că nu este firesc ca dintr-un partid să ai din zeci de primari, doar doi sau trei și ceilalți să fim aruncați în afara jocului. Dacă chiar vor, de ce nu se măsoară, de ce nu s-au băgat în competiții atunci când partidul cere, de ce nu se duc în competiții politice, chiar dacă nu câștigă?! Primari nu se pun zece la o localitate. Dar dacă tu vei pierde la două, trei, cinci procente față de câștigător, într-adevăr ești un om valoros, dar dacă tu nu te-ai măsurat niciodată și ai fost doar pe listă, nu este în regulă.

Vizualizări: 531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: