Mihai Paraschiv: „Rezultatul alegerilor din PNL este foarte previzibil”

Consilierul municipal Mihai Paraschiv se declarată sictirit de tot ce se întâmplă în Partidul Național Liberal. În prag de alegeri, liberalul lansează  tot mai multe atacuri la adresa șefului său de partid, Dan Vîlceanu, despre care spune că „una vorbește și alta face”. Totodată, Mihai Paraschiv face apel la vechii liberali să readucă democrația în partid.

Reporter: Sunteți supărat rău acum înainte de alegerile din PNL...

Mihai Paraschiv: Nu știu dacă sunt supărat, mai degrabă sictirit, acesta ar fi cuvântul potrivit. Din păcate cred că rezultatul este foarte previzibil la modul cum s-au desfășurat alegerile preliminare în organizații. La alegerile municipale, acolo chiar va fi ceva foarte democratic și foarte liber, pentru că nu s-au făcut negocieri pe funcții, va fi o competiție liberă și acolo o să vedem exact ce vor dori colegii mei să aducă la conducerea organizației. Eu mi-am depus candidatura pentru unul dintre cele două posturi de prim-vicepreședinte la municipiu, deocamdată.

Rep.: Ce aveți să-i reproșați lui Dan Vîlceanu?

M.P: Nu înțeleg această lipsă de reacție. Sunt niște chestiuni acolo dubioase din punctul meu de vedere. În primul rând, prima variantă a bugetului, toți consilierii au văzut-o miercurea trecută într-o ședință comună a celor patru comisii care timp de trei ore au făcut o proiecție, pe video-proiector, a surselor de venit. Amendamentele propuse de consilierii PNL nici măcar n-au fost luate în discuție, ni s-a spus că bugetul este deja făcut. Este un buget care nu va putea fi dus la bun sfârșit pentru că sunt niște venituri mult supradimensionate, partea de amenzi este dublată, mai multe capitole care au prevăzut o încasare mult mai mare decât ce a fost anul trecut fără să aibă susținere. Doar de dragul de a justifica cheltuielile pe care s-au angajat să le facă. Toate investițiile sunt trecute la modul general, fără a specifica exact unde merg banii, ce parcuri vor fi reabilitate, ce străzi, parcări. Toate fără un fundament.

Rep.: Ce părere aveți de contracandidatul lui Dan Vîlceanu pentru funcția de președinte?

M.P: Teama mea este că face parte din echipa lui Dan Vîlceanu și se pare că liderul nostru a conștientizat că are foarte multe persoane nocive în jurul dânsului și neavând tăria de a le îndepărta singur, încearcă prin Nicu State, în acest moment, să-l dea la o parte pe domnul Grivei, atacându-l. Eu voi vedea până duminică cum se va mișca domnul State și ce poziție va avea duminică în cadrul alegerilor biroului politic municipal.

Sunt foarte multe, eu consider că nu este normal să-ți aduci unchiul într-un post de consilier județean, mai este și intitulat liderul consilierilor județeni. Pe domnul Grivei nu l-am văzut să aibă vreo poziție publică împotriva PSD sau împotriva derapajelor PSD. A avut o activitate catastrofală la alegerile locale, colegiile pe care le-a coordonat au scos un rezultat foarte slab, motiv pentru care nu ar fi trebuit recompensat cu postul de consilier județean.

Rep.: Când ați avut ultimele discuții cu Dan Vîlceanu?

M.P: Ultimele discuții pe care le-am avut au fost, una în septembrie și una în noiembrie, dacă nu mă înșel. A mai fost una și miercurea trecută, dacă nu mă înșel, prin mesaje. Toate discuțiile pe care le-am avut cu dânsul cu privire la organizația de tineret, organizația municipală, strategia pentru alegeri, au rămas la stadiul de discuții. De fiecare dată mi-a dat dreptate vizavi de problemele pe care le-am ridicat, numai că acțiunile au fost la 180 de grade.

Vizualizări: 633

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: