Marş cultural de la Târgu-Jiu la Hobiţa

Cunoscuta interpretă de muzică populară din Ţara Haţegului, Elena Moisescu, a venit ieri la Târgu Jiu pentru a îndemna oamenii să se alăture acţiunii de strângere de semnături în vederea repatrierii osemintelor marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Acţiunea este susţinuta de poetul Laurian Stănchescu. Scriitorul va organiza un marş cultural pe data de 30 octombrie.

 Aceasta a reuşit să adune peste 1000 de semnături. „Vin dintr-o zonă bogată în spirit şi cultură, din ţara lui Avram Iancu. Cred despre Constantin Brâncuşi că merită să se odihnească acolo unde s-a născut şi a crescut şi de aceea alături de Laurian Stănchescu am început să strâng semnături pentru ca acest lucru să se întâmple. Am reuşit să adun până acum peste 1000 de semnături şi voi continua să fac acest lucru”, susţine Elena Moisescu, interpretă de muzică populară.

Deşi a fost descurajat de autorităţile locale, poetul Laurian Stănchescu nu se dă bătut şi vrea cu orice preţ să-l aducă pe Brâncuşi acolo unde-i este locul. Pe 30 octombrie va fi iniţiat un marş cultural de la Târgu-Jiu la Hobiţa, la care sunt aşteptaţi să participe cât mai mulţi gorjeni. „Îmi pare rău că tocmai autorităţile, cele care ar trebui să facă tot posibilul ca osemintele lui Constantin Brâncuşi să fie aduse acasă, cred că este imposibil de realizat acest lucru. Îi invit pe toţi gorjenii la marşul cultural organizat pe 30 octombrie. Vom pleca de aici, de la operele lui Brâncuşi pe jos spre locul unde acesta s-a născut”, susţine Laurian Stânchescu. Până acum Stânchescu a reuşit să strângă peste 5000 de semnături.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: