Elevă de 10 ani, premiată la concursuri pe teme antidrog

A obţinut numeroase premii la concursuri interjudeţene şi naţionale de informatică la o vârstă foarte fragedă. Teodora Fariseu este elevă în clasa a IV-a la Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu, iar de doi ani de zile este înscrisă la Palatul Copiilor, la pictură pe sticlă, informatică, dans modern şi engleză. Desenele sale realizate în diferite programe pe calculator i-au adus premii la concursuri precum Inventica sau concursuri naţionale pe teme antidrog.

Teodora Fariseu este pasionată de Informatică, pe care o studiază atât la şcoală, cât şi la Palatul Copiilor din Târgu Jiu. Datorită talentului său a fost premiată la concursul interjudeţean Inventica şi la competiţia „Spune nu drogurilor”. „Am primit atât în acest an, cât şi anul trecut premiul II la concursul pe teme antidrog. Ni s-a cerut să facem desene în Power Point pe tema «Dacă vreau să fiu mare, să fiu atent la traversare». Eu am desenat o fetiţă care trecea strada regulamentar, pe culoarea verde a semaforului”, menţionează Teodora Fariseu. Dar pentru a acumula cât mai multe cunoştinţe fetiţa s-a înscris la mai multe cercuri si-n cadrul Palatului Copiilor din municipiu, la pictură pe sticlă, dans modern şi engleză. „Engleza mă ajută să lucrez pe calculator, iar dansul modern şi pictura le urmez pentru a învăţa cât mai multe lucruri. Îmi fac timp pentru toate şi mă pregătesc pentru viitor, pentru un viitor loc de muncă”, mai menţionează Teodora.

Disciplina, necesară în pregătire

Despre micuţa Teodora, care nu a lipsit niciodată de la activităţile din cadrul cercului profesoara Maria Popeangă spune că este foarte disciplinată, calitate necesară în orice activitate, şi activă. De asemenea, aceasta explică faptul că activitatea la cercul de Matematică aplicată în tehnica de calcul asigură dobândirea unor cunoştinţe de utilizare a calculatorului şi a programului de informatică, de tehnologa informaţiei şi comunicării la nivel de cultură generală. „Elevii trebuie obişnuiţi cu responsabilităţi, cu răspunderea privind finalizarea propriei munci”, afirmă Maria Popeangă. La cercul de informatică şi matematică aplicată sunt înscrişi la ora actuală peste 100 de elevi.

Vizualizări: 225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: