Masă caldă pentru elevii din Turburea. Ce meniu vor avea copiii

Cei aproape 320 de elevi din Turburea vor beneficia din acest an şcolar de o masă caldă la şcoală. Proiectul autorităţilor locale prinde contur, astfel că elevii de la şcoala primară şi gimnazială vor avea o masă caldă gratuită şi posibilitatea de a-şi face temele pentru a doua zi direct la şcoală.

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, spune că şi-ar fi dorit să le dea elevilor masa caldă începând cu 1 octombrie, însă documentele întârzie să apară. „Chiar cred că n-o să reuşim să le dăm cu 1 octombrie, n-am crezut că merge aşa de greu. Trebuie să facem o societate comercială, înfiinţată de Consiliul Local şi primărie. Durează mult actele de făcut, plus că o să ne trebuiască un consimţământ din partea fiecărui părinte că este de acord cu ce vrem noi să facem, lucru care cred că o să fie de acord toţi părinţii”, a declarat primarul Bîrcă.

Primarul mai încearcă un lucru nou cu elevii în acest an. Totul pentru a avea rezultate mai bune la învăţătură. „Mai încercăm o chestie unică, elevii, după ce termină masa caldă să-şi facă temele pentru a doua zi, un lucru foarte bun. Eu zic că le vom reuşi, că n-o fi cu 1 octombrie, o fi cu 15 octombrie, cum ies actele mai repede cu atât dăm drumul mai repede procedurile”, a mai spus primarul Ion Bârcă.

Efort financiar

Efortul financiar al primăriei cu această masă caldă este de 200.000 lei pe an. Cam tot atât cât costă să aducă elevii la şcoală, spune primarul. „Pe un an calendaristic o să se ducă aproape 200.000 lei din bugetul local. Oricum, Primăria Turburea mai cheltuie alte 200.000 de lei pentru a aduce elevii la şcoală, mă refer la combustibilul cu cele trei microbuze, salariile celor trei şoferi. Masa va cuprinde un meniu complet, felul unu, felul doi şi desert”, a mai spus primarul Bîrcă.

Vizualizări: 3,858

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: