Mască de față cu ou și miere

Masca facială cu ouă este considerată universală: este potrivită pentru orice tip de epidermă. Adăugați câteva ingrediente secrete pentru a crea un leac miraculos pentru un ten radiant. În această rețetă, este vorba de miere și lămâie.

Piele grasă. Veți avea nevoie de un albuș de ou, 50 g de miere și aceeași cantitate de suc de lămâie.

Piele uscată. Se prepară un gălbenuș de ou, 50 g de miere și 7 picături de suc de lămâie. Opțional, se adaugă o linguriță de ulei de măsline.

Piele mixtă. Se ia un ou întreg de găină, 20 g de suc de lămâie, 40 g de miere și se amestecă bine.

Piele îmbătrânită. Se amestecă gălbenușul unui ou de găină cu 50 g de miere, 20 g de suc de lămâie și 50 g de făină de ovăz.

Separați gălbenușul de albuș, dacă intenționați să folosiți doar o singură componentă - albușul sau gălbenușul. Se bate ușor componenta de ou. Adăugați mierea și ingredientele suplimentare, dacă sunt prezente. Adăugați sucul de lămâie în mască chiar la sfârșit. Se amestecă bine ingredientele.

Pentru ca o mască să vă aducă beneficii maxime, respectați aceste reguli: Alegeți ouă de găină proaspete. Folosiți miere naturală, lichidă. În cazul în care produsul este zaharat, se topește într-o baie de apă. Aveți grijă, însă, să nu o încălziți prea tare, pentru că altfel proprietățile mierii vor dispărea. Aplicați masca imediat după preparare.

Pentru o mască cosmetică se ia un gălbenuș de ou sau un albuș de ou, iar uneori ambele componente. Se spune că proteina este potrivită pentru pielea grasă și mixtă. Dar faceți o mască facială cu ou pentru pielea uscată pe bază de gălbenuș. Astfel de concluzii se bazează pe proprietățile utile ale oului. Proteinele usucă puțin pielea și strâng porii, în timp ce oul este capabil să ofere epidermei o hidratare maximă.

În ceea ce privește mierea, este un produs versatil - folosiți-o pentru toate tipurile de piele. Sucul de lămâie este cel mai adesea adăugat în produsele pentru tenul gras, deoarece reduce producția de sebum. Cu toate acestea, în combinație cu gălbenușul de ou și mierea, sucul de citrice este folosit ca un ingredient suplimentar care poate ajuta la îmbunătățirea producției de colagen și la netezirea ridurilor.

Toate măștile faciale cu ouă se bazează pe aceleași ingrediente. Respectați, totuși, proporțiile ingredientelor: efectul lor asupra pielii depinde de ele. De asemenea, utilizați produse suplimentare care vor spori efectul. Înarmată cu instrucțiunile pas cu pas și cunoscând toate secretele preparării unei măști de față, mergi mai departe și aplic-o.

Vizualizări: 7,008

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: