Tinctură de usturoi cu mentă pentru scăderea tensiunii

Usturoiul verde este considerat un tonic extraordinar pentru sistemul cardiovascular și sistemul nervos. Din acest motiv tinctura de usturoi cu mentă ajută la scăderea tensiunii pentru persoanele care au aceste probleme medicale.

Usturoiul verde are proprietăți cardioprotectoare, anti-coagulante, anti-trombotice și anticancerigene puternice. Consumul de usturoi a fost asociat îndeosebi cu scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și trigliceridelor, cu protejarea vaselor de sânge de inflamații, prevenirea cheagurilor de sânge și a aterosclerozei, combaterea cancerului și a altor boli cronice.

Reţeta pe bază de usturoi verde și mentă proaspătă este utilă pentru persoanele cu tensiunea arterială crescută. Această tinctură poate fi utilizată și ca tonic pentru persoanele slăbite sau ca remediu pentru înlăturarea stărilor de amețeală.

Ingrediente: 3 fire de usturoi verde, 200 ml de alcool rafinat, 3 fire de mentă verde, 50 ml de apă.

Mod de preparare: Usturoiul verde se spală bine și apoi se mixează în blender. Compoziția obținută se transferă într-un borcan de sticlă și peste ea se toarnă alcoolul. Se închide ermetic și se lasă o săptămână la macerat. După această perioadă, alcoolul se strecoară printr-o bucată de tifon gros.

Se pune apoi apa la fiert, și când clocotește, se adaugă menta mărunțită. Se acoperă și se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară. Infuzia obținută se adaugă în borcan, peste maceratul de usturoi. Transferați preparatul obținut în sticluțe de culoare brună.

Se iau câte 10 picături de tinctură, de 3 ori pe zi, la o oră după mesele principale şi se pot face cure de câte 10 zile pe lună.

Vizualizări: 813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: