Masca, obligatorie în două județe și în Capitală

Indicele de incidență a cazurilor de COVID-19 la 14 zile a trecut de 3 la mia de locuitori în București (3,02) și s-a apropiat foarte mult de acest prag în Vâlcea (2,97) și Alba (2,86), potrivit datelor furnizate duminică de Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai mici incidențe cumulate sunt în Argeș (0,62), Mehedinți (0,66) și Buzău (0,69).


Guvernul a aprobat miercuri, prin hotărâre, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile și noile restricții stabilite de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Noile măsuri prevăd obligativitatea purtării măștii în spații deschise, dacă rata de infectare este mai mare de 3 la mie. Tot la o astfel de incidență, restaurantele și cafenele se închid.

În maximum 48 de ore de la atingerea acestei rate de infectare, comitetele judeţene/municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă constată situația, iar măsurile intră în aplicare automat.

Traian Băsescu critică dur, într-o postare pe Facebook, modul în care președintele și premierul au gestionat epidemia de Covid-19 în România, fostul președinte afirmând că ”acum s-a ajuns la limită, sistemul sanitar a început să fie depăşit”.

Băsescu susține că șeful statului a fugit de răspundere, pasând-o la premier, care a plasat-o mai departe către administraţiile locale, motiv pentru care ”s-a ajuns la momentul dramatic în care medicii încep să fie obligaţi să decidă cine trăiește și cine moare, cine are loc la ATI și cine nu”.

Vizualizări: 2,158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: