Maşină de pompieri trasă de cai

Ziua Pompierilor va fi marcată cu mult fast anul acesta, pe 13 septembrie. Porţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență Gorj vor fi deschise vizitatorilor între orele 9.00 și 13.00. Reprezentanții ISU Gorj vor organiza și o demonstrație cu o hipopompă veche de aproape un secol, donată de Primăria Runcu. Maşina de pompieri va fi condusă de cai, iar în exercițiu vor fi implicați și doi pompieri în costume specifice de epocă. „Utilajul face parte din istoria noastră, a pompierilor militari. Hipopompa este un utilaj rudimentar de stins incendii, care se folosea pe la jumătatea secolului XIX. Se afla într-o avansată stare de degradare. Câțiva colegi s-au implicat în aducerea ei la viață și, în mai puțin de două luni, au adunat materiale pe care le-au îmbinat prin îndemânarea lor. La final a rezultat o hipopompă parcă scoasă ieri de pe porțile fabricii”, a declarat Augustin Malacu, șeful ISU Gorj. 

Tot de Ziua Pompierilor vor avea loc defilări, exerciții demonstrative, prezentări ale tehnicii din dotare şi premierea participanților la concursurile serviciilor profesionale pentru situații de urgență și la competițiile sportive. De asemenea, opt cadre militare vor fi avansate în grad înainte de termen, iar cei trecuţi în rezervă anul acesta vor fi felicitaţi și vor primi plachete în semn de recunoştinţă. 

Tot miercuri, un pluton format din 18 cadre militare de la Gorj, în frunte cu inspectorul șef Augustin Malacu, va merge la București pentru a prelua drapelul de luptă al unității, acesta urmând să fie înmânat în Parcul Carol din Capitală de către președintele României, Klaus Iohannis.

Vizualizări: 839

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: