Mutaţi disciplinar după ce o minoră s-a plâns că a fost bătută

Ionel şi Ileana Mitică şi Elena Ecobici, supraveghetori şi educatori în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, au fost mutaţi disciplinar, după ce au fost acuzaţi de o minoră că au lovit-o cu capul de calorifer şi că ar fi tras-o de păr. Conducerea direcţiei a început o anchetă internă, la fel şi Poliţia, însă pe parcursul cercetărilor, soţii Mitică şi Elena Ecobici au ajuns disciplinar în alte centre. „Domnul Mitică Ionel şi doamna Ecobici Elena au fost mutaţi la Târgu Cărbuneşti, iar doamna Mitică Ileana a fost mutată la Dobriţa. Cei doi soţi au fost separaţi, nu mai lucrează împreună. Nu ştiu să fi contestat în instanţă dispoziţia de mutare. Unii din ei au intrat în concedii medicale, o persoană chiar s-a dus, cei doi soţi cred că au intrat în concediu medical”, a declarat Laurenţiu Diaconescu, director adjunct în cadrul DGASPC Gorj.

Dispoziţia de mutare disciplinară a celor trei a fost semnată în data de 8 august de către fostul director Dumitru Cotrună şi se referă la o perioadă de două luni.

Aşadar, pe 7 octombrie cei trei salariaţi s-ar putea întoarce la locurile lor de muncă. Asta dacă nu vor fi găsiţi vinovaţi de violenţă împotriva minorei. „ Dacă se confirmă că au bătut acea fetiţă, din punctul meu de vedere, ca director, sunt demişi. Li se desface disciplinar contractul individual de muncă, nu există o altă sancţiune în situaţia asta. Dacă şi Poliţia constată că sunt nevinovaţi, se pot întoarce la serviciu, dar vom fi foarte atenţi cu aceste persoane”, a spus Laurenţiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

Vizualizări: 951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: