Mașină incendiată de piromana nebună. Autoritățile, paralizate! - FOTO, VIDEO

Femeia care de săptămâni bune incendiază containerele de gunoi din Târgu Jiu a lovit din nou. Nu în zona centrală, ca până acum, ci pe străzile 22 Decembrie și A. I. Cuza, unde a incendiat alte ghene. Focul s-a extins însă la o mașină Smart, parcată pe loc marcat de primărie, care a ars în proporție de 80%. Deși toată lumea bănuiește că este aceeași femeie din Bumbești Jiu, probabil cu probleme psihice, nimeni nu face nimic. Femeia este din ce în ce mai agresivă, a vrut să incendieze recepția Hotelului Gorj, dar a fost surprinsă de camere de supraveghere spărgând parbrizele unor mașini.

Primul incendiu la o ghenă de gunoi de care a aflat presa a fost din 24 iulie 2017. De atunci au tot fost incendii, iar femeia suspectată că pune foc devine din ce în ce mai agresivă, iar pagubele tot mai mari.

Autoturism complet distrus. Incendiul, lângă spital!

Un autoturism marca Smart a ars aproape în totalitate lângă Spitalul 700 din Târgu Jiu, după ce persoane necunoscute au pus foc la ghena de gunoi în noaptea de duminică spre luni. Focul s-a extins la mașina care se afla în imediata apropiere. Incendiul a izbucnit în jurul orelor 4.30. Tot în noaptea de duminică spre luni, a fost pus foc și la containerul din apropierea grădiniței Liceului Teologic. “A bubuit de am crezut că au sărit trei mașini în aer. Nu știu ce a explodat, pentru că ardea doar ghena”, a spus un localnic.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj sunt siguri că focul a fost pus intenționat. ”În ambele cazuri este vorba de o acțiune intenționată”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. 

După primele incendii, cele din iulie, polițiștii locali au identificat în câteva cazuri o femeie din Bumbești Jiu, care ar avea probleme psihice. ”Prima dată când au luat foc ghenele, colegii mei au identificat o persoană. Au dus-o la spital, a fost internată, apoi s-a repetat acum două săptămâni. Înțeleg că săptămâna trecută au identificat aceeași persoană, o femeie din Sadu, au dus-o la spital”, a precizat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.

Aceeași persoană a încercat la sfârșitul săptămânii trecute să pună foc la Hotelul Gorj. A fost văzută la timp de angajații unității, care au scos-o afară din hotel înainte să provoace o catastrofă. În aceeași zi, aceasta a spoit cu vopsea scările de la magazinele din zonă.

Dosar penal pentru distrugere

Societatea Polaris a înregistrat până acum pierderi de mii de euro, cel puțin șapte containere fiind incendiate până acum. Directorul Luis Popa cere autorităților să ia măsuri. ”Probabil este aceeași femeie care merge prin oraș. Efectiv noi nu avem ce face, decât să facem plângere la poliție. Am înțeles că are probleme psihice, dar nu poate face nimeni nimic cu ea? Ciudat. Ar trebui găsită o soluție cu această femeie și internată acolo unde îi este locul”, a declarat Luis Popa, director în cadrul societății Polaris M. Holding.

Oamenii legii spun că nu pot lua măsuri pentru că nimeni nu a văzut cine a pus foc ghenelor de gunoi. ”A fost întocmit un dosar penal de distruge în cazul autoturismului, care a fost lângă tomberon. Se cercetează pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au condus la producerea evenimentului. Noi nu avem niciun indiciu că ar fi vorba de acea femeie și niciun martor care să confirme”, a spus Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj.

REACȚIE

Primarul Marcel Romanescu a spus că știe de situație, iar cei de la Poliția Locală au dus-o în mai multe rânduri la psihiatrie. “Autoritățile din subordinea primăriei își fac treaba, în rest...”, a spus Romanescu.

Vizualizări: 4,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: