Maşina viceprimăriţei din Schela, făcută zob de grindină. Culturile sunt distruse!

Grindina a făcut prăpăd în localitatea Schela din judeţul Gorj, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Gheaţă cât pumnul a căzut din cer şi a pus la pământ toată munca oamenilor. Culturile au fost distruse în totalitate, la fel pomii fructiferi şi viţa de vie. Primarul din Schela, Aristide Şerbănescu, spune că mai multe maşini au fost avariate, iar grindina a spart şi geamurile câtorva case.

Noapte de coşmar în weekend la Schela. Culturile oamenilor au fost puse la pământ de grindina care a căzut fără oprire preţ de câteva zeci de minute. Primarul localităţii, Aristide Şerbănescu, spune că grindina a fost atât de mare încât a distrus maşina viceprimăriţei din localitate. „A făcut ravagii. Chiar la viceprimăriţa mea i-a făcut maşina zob, plafonul, capota sunt dărâmate, a spart termopane pe la nişte case. Duminică dimineaţă erau grămezile în curţile oamenilor, nu se topise de seara, grămezi de cărai cu roaba. Numai în satul Schela a căzut”, a declarat Aristide Şerbănescu.

Furtuna a fost atât de puternică la Schela că zeci de crengi au fost puse la pământ, iar de culturi nici nu mai poate fi vorba. „De culturi nici nu mai vorbesc, la vii a rămas numai haracul ăla. A căzut pe suprafeţe mari, satul Schela spre munte sus. Am fost eu până la fosta mină Schela duminică şi dacă n-aş fi ştiut pe unde era drumul, n-aş fi cunoscut, era de o palmă vegetaţia din copaci căzută pe jos. A compromis 100% recolta, viile şi pomii”, a conchis primarul din Schela, Aristide Şerbănescu. 

Vizualizări: 3,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: