Maşini de lux, puse sub sechestru de primărie

Pentru că nu şi-au plătit taxele şi impozitele locale, mai multe persoane fizice şi juridice din municipiul Târgu Jiu s-au ales cu sechestru pe bunuri. Printre bunurile sechestrate de Direcţia Publică de Venituri Târgu Jiu se numără şi maşini de lux, precum Touareg şi BMW X5. Romii au o metodă inedită de a scăpa de sechestru. Când vin executorii, demontează maşinile.

Şapte autoturisme au fost puse sub sechestru în ultima perioadă. Este vorba de o autoutilitară VW Transporter, un Touareg, un BMW X5, o autoutilitară Dacia 1304, un Daewoo Cielo, un Ford Mondeo şi o autoutilitară Fiat. Autoturismul VW, modelul Touareg, nu a fost deocamdată scos la vânzare, asta pentru că proprietarul şi-a plătit mare parte din restanţele la taxele şi impozitele locale, dar încă se află sub sechestru.

Conducerea Direcţiei Publice de Venituri a relatat o situaţie de tot râsul prin care au trecut angajaţii direcţiei. În timp ce se aflau la o locuinţă de romi din municipiul Târgu Jiu pentru a pune sechestru pe o maşină, aşteptând poliţiştii care să-i sprijine în această acţiune, romii au demontat-o chiar în faţa lor, astfel încât să nu poată pune sechestru pe bunul respectiv.

Casele romilor, greu de vândut

Autorităţile locale au pus sub sechestru mai multe clădiri şi terenuri pentru recuperarea creanţelor care aparţin fie persoanelor fizice, fie persoanelor juridice. Acestea sunt situate în Strada Pieţii, Oituz, Mihail Sadoveanu, Vasile Alecsandri, Lotrului.

Autorităţile spun că de multe ori, pentru a scoate o clădire la vânzare, sunt necesare unele cheltuieli. Trebuie să facă mai întâi fişa cadastrală, apo evaluarea acesteia, totul cu bani de la buget. Casele romilor nu pot fi vândute, astfel că municipalitatea ezită să facă astfel de cheltuieli.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: