Târgu Jiu: 70 de cupluri au sărbătorit Nunta de Aur

Au fost la coafor, şi-au luat rochii şi costume noi, după care  au ajuns la biserică unde au spus ”Da!”, încă o dată, în faţa lui Dumnezeu. Vorbim de 70 de cupluri din municipiul Târgu Jiu care au serbat ieri cinci decenii de la căsătorie. Printre cei care şi-au reînnoit jurămintele se numără şi soţii Angela şi Ion Păuna din municipiu. Cei doi ne-au spus care este secretul longevităţii într-o căsnicie şi le-au dat sfaturi tinerilor însurăţei. 

Pregătite ca pentru o zi de mare sărbătoare, câteva zeci de cupluri din municipiul Târgu Jiu s-au prezentat ieri la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel pentru a se mai cununa încă o dată, la împlinirea a 50 de ani de la căsătorie. Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă specială. Naşi au fost primarul Florin Cârciumaru şi soţia sa, iar cumnat de mână fostul viceprimar Ioan Roman-Bărbuţi. Soţii Păuna s-au numărat printre cuplurile sărbătorite ieri. Doamna Angela ne-a spus care este secretul unei relaţii de o aşa lungă durată. “Secretul este încrederea unuia faţă de celălalt şi toate se fac de comun acord, astfel rezistă căsnicia foarte mult. Dacă ai încredere şi există comunicare, merge căsnicia înainte. Tinerii din ziua de astăzi nu prea mai au răbdare, eu le-aş spune să aibă şi nu să nu se mai supere din orice. Am trecut şi noi prin multe greutăţi, dar le-am învins”, a spus Angela Puănă, precizând că, deşi s-a mai cununat o dată, a avut emoţii.

Soţul, domnul Ion, a precizat însă că secretul este de fapt altul. “Păi ultimul cuvânt îl are ea. Dacă nu faci cum zice ea, nu merge. Trebuie să mai laşi de la tine, ca să fie armonie în familie. Avem împreună doi copii, trei nepoţi şi o strănepoată şi am rezistat în timp”, a spus Ion Păuna.

Un număr de 70 de cupluri din municipiul Târgu Jiu şi-au sărbătorit ieri nunta de aur. Până acum, primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, şi soţia sa au năşit 954 de cupluri.

După ceremonia de la biserică, cuplurile au fost transportate de autorităţile locale cu autocarele la un restaurant de pe insuliţă, unde au continuat petrecerea. Fiecare cuplu care a serbat Nunta de Aur a primit din partea municipalităţii câte 500 de lei.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: