Maşini sfinţite gratuit la o biserică din Motru

Acţiune inedită vinerea trecută la o biserică din Ploştina – Motru, unde preoţii au sfinţit gratuit un număr de zece maşini, deşi ar fi făcut acest lucru şi dacă ar fi fost vorba de 100 sau chiar mai multe autoturisme.

Slujitorii Domnului au lansat pe Facebook o invitaţie pentru slujba respectivă către oricine dorea să fie prezent, dar, în cele din urmă, doar zece autoturisme au fost aduse la biserică. Slujba s-a ţinut înainte de intrarea în Postul Paştelui, cel mai lung din an, preoţii spunând că şi în timpul postului vor ţine slujbe de sfinţire a maşinilor cel puţin odată pe lună. La slujbă au fost aşteptaţi şi taximetriştii din oraş, dar aceştia nu au mai ajuns, fiind luaţi, probabil, cu comenzile din partea clienţilor.

Preotul Valerian Cruceru spune că şi când avea de sfinţit câte o maşină el nu le cerea bani proprietarilor, aceştia având posibilitatea, în schimb, să facă o donaţie bisericii, dacă doreau acest lucru. „Nu am perceput niciodată sume de bani, deci la noi tot timpul este gratuit şi cred că peste tot este aşa. E o slujbă ca oricare altă slujbă. Acum au venit cam aceiaşi oameni care vin la slujbele noastre. Am zis că dacă în Postul Mare oamenii vin şi îşi sfinţesc viaţa prin sfânta taină a spovedaniei, iar apoi îşi sfinţesc şi casele prin rânduiala sfeştaniei, am zis să facem şi rânduiala aceasta de binecuvântare a maşinilor pentru ca întreaga viaţă a creştinului să aibă binecuvântarea lui Dumnezeu”, a explicat preotul.

Vizualizări: 3,538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: