Măsura 141 nu are mare succes la Gorj

Fermierii gorjeni care doresc să obţină fonduri pentru sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă îşi pot depune proiectele pe Măsura 141 până pe data de 29 iunie. Sesiunea a început în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar până în prezent au fost înregistrate doar şapte proiecte.

Reprezentanţii Centrului Judeţean de Dezvoltare Rurală Gorj spun că se aşteaptă ca în această sesiune să fie depuse peste 1000 de proiecte pe Măsura 141. “De regulă, cele mai multe proiecte se înregistrează în ultimele două săptămâni. Până în momentul de faţă nu s-au depus decât şapte proiecte, însă ne aşteptăm ca până la sfârşitul sesiunii să fie depuse peste 1000 de proiecte pe Măsura 141. Întocmirea proiectelor este puţin îngreunată şi din cauza unor modificări în ceea ce privesc documentele ce trebuie depuse la dosar, pentru această sesiune stabilindu-se criterii noi de punctaj”, a declarat Petre Tomoiu, coordonatorul Centrului Judeţean pentru Dezvoltare Rurală Gorj. Dacă până acum, tinerii sub 40 de ani primeau 20 de puncte, de această dată vor primi 30 de puncte. De asemenea, pentru zona defavorizată se vor acorda 5 puncte în loc de 20 cât se acordau la sesiunile trecute. Totodată vor fi punctate şi investiţiile din fondurile proprii, de minim 4.500 de euro, cu 20 de puncte. Diferenţierea punctajului se va face şi în funcţie de tipul asociaţiei din care fac parte fermierii. Aceasta este ultima sesiune din PNDR, Măsura 141 nemaiputând fi accesată după data de 29 iunie. “Proiectele se depun zilnic, între orele 9.00-14.00, personal sau cu procură notarială, la sediul Centrului de Dezvoltare Rurală Gorj, din incinta Instituţiei Prefectului, camera 135 sau 143”, a precizat Petre Tomoiu.     

STATISTICĂ

La sesiunea din luna iunie a anului trecut, la nivelul judeţului, s-au depus 914 proiecte, dintre care au fost eligibile 800, nefiind finanţate decât 560 dintre ele. Întrucât s-a depăşit plafonul alocat la nivel naţional selectarea s-a făcut în baza punctajului obţinut.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: