Măsuri în zilele caniculare, la bac

Elevii de la toate specializările şi filierele vor trece printr-o nouă probă obligatorie din cadrul examenului de bacalaureat. În această săptămână, până pe 22 iunie, candidaţii vor fi programaţi de unităţile de învăţământ la care au studiat pentru a susţine proba în laboratoare de informatică, pregătite special în acest sens şi dotate cu camere de supraveghere. La această pică doar cei care nu se prezintă pentru că nu sunt acordate calificativele admis sau respins, ci se observă nivelul de competenţă. În funcţie de prezentarea făcută în faţa comisiei elevii vor primi certificate de utilizator mediu, avansat sau experimentat.

Pentru buna desfăşurare a acestor probe în zilele caniculare Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare să asigure condiţiile necesare pentru elevi şi profesori. Astfel, în centrele de examen şi de evaluare trebuie menţinut un sistem de ventilaţie corespunzător, în funcţie de posibilităţile şi dotările spaţiilor respective. De asemenea, este necesară asigurarea apei potabile pentru candidaţi şi membrii comisiilor, respectiv a asistenţei medicale pe toată perioada desfăşurării probei de examen. Ion Işfan, inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a declarat că s-au trimis adrese către toate centrele de examen pentru asigurarea climatului necesar.

Pentru susţinerea acestei probe, ce va avea loc în intervalul 18-22 iunie, s-au înscris 4299 de elevi. Pentru a observa care este nivelul elevilor atunci când vine vorba de utilizarea calculatorului au fost pregătite laboratoarele de informatică din cele 32 de centre de examen.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: