Mausoleul Ecaterinei, dezvelit peste o lună

Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu va fi inaugurat în ianuarie, anul viitor. Monumentul va fi dezvelit chiar în ziua în care se vor împlini 125 de ani de la nașterea eroinei de la Jiu. Pentru reabilitarea mausoleului, autoritățile locale au cheltuit circa 700 de mii de lei.

Deși municipalitatea promitea că monumentul ar putea fi gata la 1 decembrie, acest lucru nu s-a întâmplat. Așa că autoritățile vin cu o nouă promisiune. Până luna viitoare, mausoleul va fi gata. “Tratamentul care s-a aplicat pietrei este aproape finalizat. Este protejat monumentul până când va fi dezvelit. Ne dorim ca, în data de 14 ianuarie 2019, când se împlinesc 125 de ani de la nașterea eroinei de la Jiu, să dezvelim acest mausoleu, să facem o slujbă de pomenire și să prezentăm ce s-a întâmplat, în această perioadă de restaurare, la mausoleu”, a transmis viceprimarul Adrian Tudor.

În plus, în această perioadă se lucrează la realizarea crucii care va fi pusă pe monument. “Pe 14 sau 15 decembrie va avea loc Comisia Națională de Avizare, în cadrul Ministerului Culturii, pentru a se obține avizul în legătură cu modelul crucii ce va fi amplasată. Este realizată de restauratorul în metale, artistul plastic Alexandru Siminic, care a găsit documentele necesare pentru a aviza această propunere”, a mai explicat Tudor. (A.A.)

Vizualizări: 296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: