Romanescu caută nume pentru Casa de Cultură

Provocare din partea primarului Marcel Romanescu pentru târgujieni. Acesta a lansat pe pagina sa de Facebook o campanie la finalul căreia vrea să stabilească viitoarea denumire a Casei de Cultură a Sindicatelor, recent preluată în patrimoniul administrației locale.

Edilul i-a întrebat pe oameni cum ar dori să fie denumită clădirea respectivă, zeci de persoane răspunzând imediat la solicitarea respectivă. „Împreună am reușit să readucem în patrimoniul municipalității Casa de Cultură. Pentru că acest edificiu aparține tuturor târgujienilor, aș dori ca noua denumire să fie aleasă din sugestiile dumneavoastră. Avem multe personalități gorjene care ar putea sa dea numele acestui obiectiv, dar pentru a face o alegere potrivita vă invit ca în comentarii să lansați fiecare câte o propunere. Vă mulțumesc!”, se arată în mesajul primarului.

Răspunsurile lăsate de gorjeni duc invariabil spre numele lui Constantin Brâncuși. Oamenii au mizat și pe Maria Lătărețu, Doina Gorjului sau Arethia Tătărăscu, dar marele sculptor s-a impus categoric la scurt timp după ce primarul a lansat provocarea respectivă.

Printre cei care au dat un răspuns se numără și consilierul județean Denisa Șuță, care a argumentat de ce Casa de Cultură ar trebui să poarte numele marelui sculptor. „În fața casei de cultură se află un monument de for public, care-l reprezintă pe Constantin Brâncuși. Statuia este realizată de unul dintre cei mai renumiți sculptori români, Ion Irimescu, supranumit și "patriarhul artelor românești". Orice alt nume acordat casei de cultura ar fi nepotrivit. În plus, nu se compară anvergura sculptorului Constantin Brâncuși cu cea a Mariei Lătărețu. Maria Lătărețu se poate numi un taraf, o școală de artă populară, nu un edificiu de cultură. Deci, Constantin Brâncuși!”, a precizat liberala.

Și profesorul universitar Dorel Chirițescu a mizat pe numele lui Brâncuși, orașul fiind pe veci legat de cel mai important sculptor al secolului trecut. „Eu zic să dăm numele Brâncuși la tot ce mișcă, orașului, tuturor străzilor, tuturor pomilor, la toate autobuzele, la toate firmele, dar și la toți nou-născuții. Așa va fi mai simplu, nu trebuie să mai punem imaginația la lucru”, a spus acesta.

Liderul PMP Gorj, Nicolae Davițoiu, a fost printre puținii comentatori ai postării respective care a fost mai reținut în a-și da cu părerea despre acest subiect. „Domnule primar, haideți întâi să o facem funcțională, să nu punem un nume la o dărâmătură!”, a menționat Davițoiu.

Vizualizări: 388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: