Maxim are planuri mari la naţională

Cel mai preţios dintre panduri, Alexandru Maxim, a refuzat Steaua în această iarnă şi a ales să lupte pentru un loc de Europa la Tg-Jiu. Maxim „s-a transferat” totuşi pentru două săptămâni în cantonamentul naţionalei din Spania şi e gata să impresioneze în amicalele cu Polonia şi Australia.

Maxim a zis „pas” ofertei din Ghencea şi a ales să rămână la Pandurii. Mijlocaşul e curtat şi de belgienii de la Standard Liege, dar spune că nu vrea să mai audă de vreun transfer pentru moment.

Concentrat pe naţională

Piţurcă e singurul care a reuşit să-l „împrumute” pe Maxim. Selecţionerul l-a chemat pentru stagiul din Spania, stagiu care conţine şi două amicale, cu Polonia pe 2 februarie şi cu Australia pe 6. Maxim are deja 4 selecţii la naţională şi a marcat 2 goluri, cu Andorra şi Belgia. Mijlocaşul sosit în urmă cu un an şi jumătate la Pandurii e evaluat acum la 2 milioane de euro. Acum doar meciul cu Australia va conta pentru palmaresul oficial al tricolorilor. „Convocarea la naţională înseamnă în primul rând o bucurie pentru mine, mă bucur că nea Piţi are încredere în mine în continuare, că îmi acordă această şansă. E o perioadă în care trebuie să mă pregătesc cât mai bine, urmează un retur de foc. Sper să joc în cele două meciuri ale naţionalei şi să avem rezultate pozitive”, spune mijlocaşul de 22 de ani format mai întâi la Şcoala de Fotbal Ardealul Cluj şi mai apoi la Espanyol Barcelona.

Maxim îl admira pe „Rege”

Maxim a visat să devină fotbalist de mic şi stătea cu ochii pe televizor la meciurile naţionalei. Mijlocaşul dezvăluie şi care a fost idolul său în copilărie. „Hagi evident, cred că toţi copiii îl admirau pe Hagi în perioada respectivă. Sunt mulţi jucători pe care îi vedeam doar la televizor până să fiu convocat la echipa naţională, sunt mândru că fac parte din lot , sunt alături de acei jucători şi sunt convins că voi avea câte ceva de învăţat de la fiecare din ei”, spune Maxim care nu a avut ocazia de a se întâlni cu „Regele” decât o singură dată. Mijlocaşul speră să aibă şansa de a sta de vorbă cu Hagi şi de a-i cere sfaturile. „Ne-am întâlnit doar o dată la o emisiune TV, nu prea am apucat să vorbesc prea mult cu dânsul. Dacă voi avea ocazia, mi-ar face plăcere să stau de vorbă cu dânsul. Probabil că l-aş întreba care a fost cel mai greu moment în cariera dânsului pentru că din momentele acestea învăţăm cel mai mult şi ne maturizăm cât mai mult”, încheie mijlocaşul pandurilor.

124 – de selecţii şi 35 de goluri a strâns Hagi la naţională într-o carieră în care a jucat la Barcelona, Real Madrid, Galatasaray sau Brescia

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: