Mazilu: Ce vină au cărbuneştenii că nu s-au născut la Berleşti?

Primarii gorjeni sunt foc şi pară pe ultima rectificare bugetară a Consiliului Judeţean. Lăsaţi fără nici un ban pentru susţinerea proiectelor finanţate de Uniunea Europeană, primarii s-au hotărât să ia calea instanţelor de judecată. Printre cei mai revoltaţi se numără primarii comunelor Aninoasa, Runcu, Săuleşti şi Târgu Cărbuneşti.

Ultima rectificare bugetară pare să fi dat tonul proceselor în lanţ cu Consiliul Judeţean Gorj. După ce au câştigat proiecte de milioane de euro pentru dezvoltarea comunelor gorjene, primarii nu au bani să demareze lucrările pentru că nu pot acoperi cheltuielile din cauza sumelor aproape inexistente primite de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Consiliul Judeţean. „Am câştigat finanţare europeană pentru un proiect ce are în vedere modernizarea infrastructurii comunei, proiect în valoare de două milioane patru sute de euro din care noi trebuie să acoperim TVA-ul. Din suma pe care ne-au promis iniţial că ne-o vor aloca, ulterior ne-au retras aproape 60%. Domnul preşedinte Călinoiu şi-a dat seama că a făcut o greşeală şi mi-a promis că va remedia greşeala, dar până acum nici un răspuns. El trebuie să înţeleagă că nici Consiliul Judeţean nu este al lui cum nici comuna Aninoasa nu este a mea”, a declarat Ilie Petroi, primarul comunei Aninoasa. Cum rugăminţile nu au nici un impact asupra preşedintelui Consiliului Judeţean, primarii sunt hotărâţi să apeleze la instanţele de judecată. „Cu siguranţă vom da în judecată Consiliul Judeţean, am discutat şi cu colegul meu de la Runcu, Adi Câmpeanu şi este inevitabil. Încă de la început am primit sume mai mici la buget dar acum e prea de tot”, a declarat Ilie Petroi.

Al doilea proces de la Cărbuneşti

Aceeaşi situaţia se regăseşte şi la Târgu Cârbuneşti unde ultima rectificare de buget a fost pe minus. „Mie la început mi-a dat 20% din cât aveam nevoie iar acum mă trezesc că am rectificare pe minus, adică mi-a mai luat 30% din ăia care mi-a dat. Să-i pe toţi să-şi cumpere lumânări cu ei. Ce vină are cetăţeanul meu din Cărbuneşti că nu s-a născut la Berleşti, unde e primăriţa pesedistă şi i-a dat mai mult decât a cerut. O să merg pentru a doua oară în instanţă poate găsesc şi eu un judecător care să facă dreptate”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

Alţi doi primari se pregătesc să cheme Consiliul Judeţean la judecată este vorba de primarul comunei Săuleşti şi primarul comunei Runcu. Viceprimarul Săulescu, din Săuleşti, a declarat că au luat în discuţie această posibilitate însă nu au făcut încă nimic concret în acest sens.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: