Mazilu nu s-a lăsat. Tatăl său, nume de şcoală în Cărbuneşti!

Consilierii locali din Târgu Cărbuneşti au votat ieri ca un corp din Şcoala Generală „George Uscătescu” din Târgu-Cărbuneşti va purta numele tatălui primarului, „Profesor Constantin C Mazilu“. Proiectul de hotărâre a fost iniţiat chiar de edil la solicitarea unor foşti elevi ai unităţii de învăţământ. Aceştia au solicitat ca măcar o clasă să-i poate numele lui Constantin Mazilu, cel care a fost director aici în urmă cu mulţi ani, dar fiind vorba de tatăl primarului, Mihai Mazilu a propus ca tot corpul cel vechi să se numească „Constantin Mazilu”. Numai Ion Fugaru, consilier PDL, a votat împreună.

Un grup de foşti elevi ai şcolii din Târgu-Cărbuneşti, care au studiat în vremea când tatăl actualului primar era directorul unităţii de învăţământ i-au solicitat lui Mihai Mazilu să facă un proiect de hotărâre prin care o clasă din această şcoală să poarte numele tatălui său. Până la urmă, tot corpul cel vechi al Şcolii „George Uscătescu“ va purta numele tatălui primarului. Ieri proiectul de hotărâre a fost supus la vot în Consiliul Local. Cei care susţin că i-au sugerat primarului acest lucru au vrut să se asigure că nu sunt interese la mijloc. „Domnul Constantin Mazilu, tatăl domnului primar a fost director la şcoală în vremea când noi eram elevi. Era un om extraordinar şi am considerat că merită ca măcar o clasă din corpul vechi al şcolii să-i poartă numele. Nu e vorba de interese politice la mijloc aşa cum au apărut suspiciuni şi un semn de respect pentru acest om”, a declarat unul dintre cei prezenţi.

Fugaru s-a opus

Ion Fugaru a vrut să afle în şedinţa de Consiliu chiar de la preşedintele de şedinţă, cine a propus acest proiect. După câteva minute de linişte cu întrebări repetate din partea lui Fugaru, preşedintele de şedinţă a răspuns că iniţiatorul este chiar primarul, Mihai Mazilu. Ion Fugaru a fost singurul consilier local care s-a opus acestui proiect de hotărâre. „Nu am întâlnit nicăieri aşa ceva. Aş fi înţeles dacă o clasă se numea Constantin Mazilu. Să nu se înţeleagă greşit. Eu nu am nimic cu acest om. Dar mi se parte absurd ca un corp dintr-o şcoală, adică o jumătate sau un sfert de şcoală să se numească într-un fel şi restul altfel. De exemplu un copil cum spune că este elev în corpul Constantin Mazilu din Şcoala George Uscătescu”, a spus Fugaru.

Tatăl lui Mazilu a fost profesor de geografie recunoscut în localitate, iar George Uscătescu a fost o somitate, cunoscut în toată Europa.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: