Meci amical de inaugurare a stadionului între gloriile naţionalei şi gloriile pandurilor

Inaugurarea Stadionului Municipal din Târgu Jiu va fi programată înaintea meciului oficial dintre Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Cluj care se va disputa vineri 25 octombrie. Inaugurarea propriu-zisă se va face însă cu un meci demonstrativ între foşti mai jucători ai echipei naţionale a României, jucători care şi-au intersectat destinele cu ale echipei Pandurii şi fostele glorii ale echipei locale de fotbal Pandurii.

Arena de la Târgu Jiu va avea parte de o dublă inaugurare, un meci amical urmat de un meci oficial. Pentru nostalgicii epocilor trecute în care fotbalul avea jucători de mare valoare şi aducea şi trofee vor veni la Târgu Jiu mari jucători ai echipei naţionale, responsabil cu convocarea fiind Adrian Ilie, un apropiat al clubului Pandurii care a colaborat deseori cu echipa din Târgu Jiu. Pentru suporterii gorjeni şi nu numai ai pandurilor vor intra din nou pe teren foste glorii ale echipei din Târgu Jiu, fotbalişti care au pus ghetele în cui sau care mai sunt încă în activitate sau sunt antrenori la grupele de juniori, în mare parte fotbaliştii din perioadele de glorie ale echipei cum a fost promovarea în Liga 1 sau calificarea în grupele Europa League.

Primarul Marcel Romanescu a fost cel care a dezvăluit marele eveniment după ce a purtat discuţii cu reprezentanţii clubului Pandurii: „Înainde de meciul oficial va fi un meci amical, demonstrativ, între fostele glorii ale naţionalei României, din ce am înţeles se ocupă clubul Pandurii de invitaţii şi este vorba de jucători precum Adrian Ilie, Belodedici, Piţurcă şi foarte multe alte nume şi o echipă a gloriilor clubului Pandurii. Va fi o primă inaugurare după care urmează meciul oficial între  Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Cluj”.  

Responsabil de convocarea fostelor glorii de la Pandurii va fi fostul portar al echipei de la promovarea în Liga 1, Robert Bălăeţ, actualmente director al CSM Târgu Jiu iar printre cei invitaţi să ia parte la eveniment sunt componenţii generaţiei de aur a pandurilor de la promovarea echipei în Liga 1  precum Robert Vancea, Rodin Voinea, Florin Popete sau Adrian Bogoi.

Iniţial s-a vorbit de o inaugurare pe data de 26 octombrie, dar cu siguranţă meciul va fi televizat şi atunci s-a ales ziua de vineri 25 octombrie.

Vizualizări: 1,875

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: