Medaliat cu argint la Olimpiada Națională de Informatică, vrea să plece din țară

Un elev din Târgu Jiu se mândrește cu o performanță deosebită. A obținut medalia de argint la Olimpiada Națională de Informatică. Sebastian Popa este elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național ”Spiru Haret”, din municipiu. După ce va termina facultatea, tânărul este tentat să profeseze, cel puțin o perioadă, peste hotare.


Încă din gimnaziu, Sebastian este pasionat de informatică. De atunci, a început pregătirea să facă performanță, iar rezultatele au fost pe măsura muncii. În acest an, tânărul a luat medalia de argint la Olimpiada Națională de Informatică. “Pregătirea o tot fac din clasa a șasea, de când am început să lucrez la informatică. Sunt elev la “Spiru Haret” din clasa întâi. Am fost și la Centrul de excelență”, a mărturisit Sebastian Popa.

Este deja admis la Politehnică, dar nu este sigur că vrea să meargă acolo. Este tentat să studieze informatica la Universitatea din București. „Sunt deja admis la Politehnica din București, dar înclin mai mult spre Informatică, la Universitatea din București. Eu o să particip la un concurs, pe 21 mai, și sper să fiu admis prin intermediul acestui concurs ce va fi organizat de universitate”, a mai spus tânărul, într-o emisiune la 1 Plus TV.

Cât privește planurile sale pentru viitorul și mai îndepărtat, tânărul a spus că și-ar dori să profeseze în străinătate: „Astă-vară, am lucrat la o firmă din Craiova. Am avut mentori care au lucrat cu mine și am văzut cum se lucrează într-o companie de IT. Am lucrat o lună, în vacanța de vară. Erau circa 400 de angajați acolo. Am primit și salariu pentru ce am făcut eu acolo. Cel puțin pentru o perioadă, vreau să plec din țară, să văd cum este și în altă parte”.

Olimpiadă fără profesor evaluator

Mentor i-a fost profesorul Flavius Boian, în același timp, și directorul Colegiului Național „Spiru Haret”, din Târgu Jiu. Acesta a explicat cum se desfășoară olimpiada de Informatică.

„Am luat pas cu pas, am perseverat. Nu ne-am oprit când nu au fost rezultate și am încercat să lucrăm cu copii de la vârste tot mai mici. Cred că i-am motivat bine. Am participat la toate competițiile la care puteam. Contează foarte mult constanța. Pregătirea pentru performanță se face continuu. Lucrarea se evaluează de calculator. Nu este profesor evaluator. Când elevul a ieșit din sală, știe ce punctaj a luat”, a spus Flavius Boian.

Vizualizări: 2,853

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: