Medic de la UPU Târgu Jiu, amendat după petrecere

Medicul Ramona Oprea, de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, a fost amendată de Poliție după ce ar fi organizat o petrecere chiar de ziua ei, la o pensiune din Stănești. În același timp, și administratorul pensiunii s-a ales cu amendă în urma aceluiași eveniment.

"În seara zilei de 22/23 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu au constatat faptul că este organizat un eveniment privat, la punctul de lucru al unei societăți comerciale din comuna Stănești. Având în vedere aceste aspecte, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, față de organizatorul evenimentului, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", arata IPJ Gorj.

Pe langa medicul Oprea, și administratorul pensiunii a luat amendă după petrecere. "De asemenea, și administratorul societății, o femeie, de 47 ani, din municipiul Târgu-Jiu, a fost sancționat contravențional cu suma de 5.000 lei, pentru că a permis să fie desfășurate activități specifice obiectului de activitate după orele 2200, încălcând astfel prevederile art. 65, alin. 1, lit. q din Legea nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19 raportat la art. 9, pct. 6 din Anexa nr. 3 a H.G. 34/2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.Acțiunile de acest gen vor continua, sănătatea și siguranța cetățenilor fiind unul din obiectivele pentru această perioadă", a mai anunțat Poliția.

La chef, au participat, printre altii, interpretele de muzica populara Niculina Stoican si Roberta Crintea.

Cazul a intrat și în atenția prefectului de Gorj. ”Cifrele cresc alarmant în județul Gorj. Suntem la 2,14 la mia de locuitori la nivel de județ. Târgu Jiul este foarte aproape de scenariul roșu. Fac din nou un apel ca oamenii să înțeleagă că ar trebui să facem o pauză în a mai face chefuri, petreceri sau întâlniri. Mai ales că unii sunt persoane publice și ar trebui să dea exemplu asupra modului în care să ne comportăm în această perioadă. Am avut o discuție cu Inspectoratul Județean de Poliție. Recurg la tot felul de metode, parcă suntem la grădiniță. Se cazează pentru a petrece. Chiar și servitul mesei este permis până la oare 22:00. Atât timp cât aduci lăutari, clar este vorba despre un chef. Avem informații că unele persoane nici nu sunt vaccinate. Ferească Dumnezeu să nu apară infectări pentru că apoi intrăm în sfera penalului, fiind vorba de zădărnicirea bolilor. Nu aș vrea să le spun ce urmează apoi”, a declarat Iacobescu.

Vizualizări: 13,184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: