Medic, despre șpagă: Este inuman să mai ai pretenții

Șpaga a mai dispărut din spitale după ce medicilor le-au fost majorate substanțial salariile. Un doctor de la spitalul din Târgu Jiu spune că ar fi inuman ca vreun coleg din sistem să mai emită vreun fel de pretenție în fața bolnavilor, mai ales acum când au venituri mult mai mari. „Ca medic, ești plătit și răsplătit”, spune medicul Costinel Popescu.

„Îmi pare foarte rău că încă mai aud în momentul de față că există vreo pretenție la salarizarea care este acum. Este inuman să ai anumite pretenții mai ales de genul acesta, din partea pacientului. După părerea mea, tu, ca medic, ești plătit și răsplătit”, a declarat, la Tele3, medicul Costinel Popescu, director medical al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Toți bolnavii care se internează în unitatea medicală de la Târgu Jiu sunt înștiințați încă din prima zi cui se pot adresa dacă un medic sau o asistentă îi cer bani sau alte foloase. La final, fiecare pacient completează și o fișă în care notează eventuale minusuri de pe parcursul șederii pe patul de spital. „În condițiile în care suntem sesizați și se mai întâmplă, ni s-a mai întâmplat, să știți. Ne-am deplasat la fața locului, în primul rând. Am încercat să luăm părerea pacientului. Pacientul a fost interogat întâi, dacă s-a întâmplat sau nu. După aceea, am discutat cu medicul respectiv și am fost convinși că a fost un zvon, deci nu a venit nimeni la mine să-mi spună că i s-a pretins ceva pentru actul medical. Din auzite, și când am auzit din diverse surse, am mers și am discutat cu medicii. Dacă aș avea certitudinea, pe lângă acțiunea noastră, erau sesizate și organele de cercetare”, a mai explicat Costinel Popescu.

Vizualizări: 3,428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: