Refugiul montan din munții Godeanu va fi refăcut

Refugiul Scărișoara din munții Godeanu, care a fost pus la pământ de vânt în luna noiembrie a anului trecut, va fi refăcut. Refugiul a fost construit din materiale reciclate și a fost doborât de furtună la scurt timp după darea în funcțiune. Astfel, puțini iubitori ai muntelui au avut ocazia să-l viziteze măcar.

Conducerea Salvamont Gorj critică acum decizia inițiatorilor acestui proiect, de a utiliza materiale reciclabile. ”O să se refacă, este problema constructorului. A ales o soluție care s-a dovedit că nu a fost cea mai bună. I-a fost impusă de cei care administrează parcurile naționale și care au cerut ca acest refugiu să fie făcut din materiale ecologice. Este problema dânșilor, este în garanție, nu e niciun litigiu și o să-l refacă. Dânşii trebuie să găsească o soluție, de comun acord cu administratorii Parcului Național, astfel încât să corespundă și cerințelor pe care aceștia le impun, precum și elementelor de siguranță pe care le impunem noi”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Salvamontiştii gorjeni au spus că acest refugiu este foarte util pentru turiștii care urcă pe munte, explicând că, în situații deosebite, reprezintă singura opțiune pentru a se putea adăposti. Investiţia inițială s-a ridicat la 10.000 de euro, cu tot cu transport şi montaj.  

Refugiul Scărişoara era amplasat între Parcurile Naţionale Retezat şi Domogled Valea Cernei, la limita dintre judeţele Hunedoara şi Gorj.

Vizualizări: 755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: