Medic din Gorj despre procurorul care l-a anchetat: „Nu îl operez, îi salvez viața!

Unul dintre cei mai buni chirurgi din țară, medicul Mircea Beuran a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul în care era acuzat de DNA că ar fi primit mită 10.000 de euro. Întrebat ce ar face dacă ar trebui să-l opereze pe procurorul de caz, acesta a afirmat: „Nu îl operez, îi salvez viața!

 

 

Mircea Beuran este de loc din comuna Scoarța, sat Budieni. Performanțele sale în domeniul medicinei sunt recunoscute atât în țară cât și peste hotare, însă în ultimii ani, numele său a fost târât într-un dosar de corupție. În aprilie 2020, Mircea Beuran a fost trimis în judecată de DNA, sub control judiciar, pentru luare de mită. DNA a susținut că, în calitate de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila Bucuresti, în decembrie 2018 ar primit 10.000 de euro de la un medic „pentru a asigura ocuparea, de către acesta, a unui post de asistent universitar în specialitatea Chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Zilele trecute, Mircea Beuran a fost achitat definitiv în procesul respectiv. Întrebat de presa centrală cine va suporta daunele care i-au fost aduse imaginii sale, profesorul Beuran a afirmat că pentru moment nu se gândește la asta. Mai mult decât atât, susține el, dacă procurorul care l-a anchetat i-ar deveni pacient, ar face tot posibilul să-i salveze viața.

„Am început cu o vacanță, ne odihnim un pic după oboseala celor trei ani și judecăm și vom avea un răspuns. Nu am o explicație pentru cele întâmplate.  (...) Despre procuror, numai de bine. Îi doresc să fie sănătos. (...) Nu îl operez, îi salvez viața! Eu am alt jurământ. Jurământul meu nu l-am încălcat niciodată”, a declarat chirurgul Mircea Beuran la Antena 3.

Vizualizări: 5,547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: