Medic, după cazul de la Rovinari: Neoamenii, proștii, ignoranții, mincinoșii care și-au făcut culcuș în sistemul de sănătate publică

Un medic din Brașov critică în termeni duri personalul medical din spitalul Rovinari, care se ascunde în spatele unor proceduri pentru a justifica faptul că un pacient a murit peste stradă de unitatea medicală și nimeni nu a ieșit să îi acorde primul ajutor. 

Postarea medicului Dan Grigorescu:

Doamne, cum de-i mai rabzi?
Pe neoamenii, pe proștii, pe ignoranții, pe mincinoșii, pe dezinteresații și pe inepții care și-au făcut culcuș în sistemul de sănătate publică...

De ce zic asta? Iată faptele!
La Rovinari, un bărbat de vârsta mea a mers ieri la spitalul din localitate, fiind diagnosticat cu pneumopatie acută. În cursul după-amiezii, acestuia i-a fost administrat un tratament, iar mai pe seară i s-a mai administrat încă unul, fiind apoi trimis acasă de cadrele medicale, care i-ar fi spus că nu există niciun pat liber și l-ar fi sfătuit să revină a doua zi.
Deci, mai tehnic, pacientul, simțindu-se rău, s-a prezentat la urgența spitalului (Compartimentul de Primire Urgențe), unde s-a inițiat secvența de proceduri pentru stabilirea unui diagnostic, care a fost urmată de stabilirea (de către medicul de gardă) a unui tratament care i-a și fost administrat (probabil de către un asistent medical). Faptul că a existat și o a doua administrare a încă unui tratament înseamnă că prima intervenție nu i-a rezolvat problema medicală pacientului aflat în observație în CPU (și nu „internat în urgență”, pentru că dacă o internare ar fi fost considerată necesară, atunci ar fi existat o foaie de observație a pacientului, ceea ce nu a fost cazul!)). Cu toate acestea, el a fost trimis acasă, din lipsă de locuri, cu indicația de a reveni a doua zi. Când s-or mai elibera unele!...
Pacientul, ascultător, a plecat, dar după ce a parcurs câțiva zeci de metri s-a prăvălit pe o bancă din apropierea spitalului. Și a murit câtva timp mai târziu.

În final, iată inepțiile debitate de medicul de gardă responsabil de această situație:
"Inițial nu au fost paturi în salonul meu, dar după aceea am găsit paturi în salonul altui medic și s-a decis ca pacientul să rămână acolo. Eu nu știu ca dumnealui să fi plecat acasă, pe mine nu m-a anunțat nimeni că acest pacient a plecat acasă...Fusese internat în cursul zilei cu pneumopatie acută" - a afirmat medicul Roxana Gherghina.

Duamnă dragă, mata ne iei de proști pe toți?
Cum adică, vrei să acreditezi ca adevărată minciuna că internările de urgență se fac doar în paturile din saloanele medicului de gardă și nu pe oricare alt pat liber din spital? 
Ca dup-aia să spui că ai găsit „paturi” (deci mai multe!) „în salonul altui medic”(deci saloanele sunt ale medicilor, nu ale spitalului?). Și să mai zici că „s-a decis ca pacientul să rămână acolo”. Cine stă în spatele impersonalului „s-a decis”? Și de ce „să rămână acolo” și nu „să fie internat acolo”?
Și cum de mai ai tupeul, duamnă, să spui că pacientul „fusese internat în cursul zilei”, când rezultă clar că nu a avut Foaie de observașie și nici nu a plecat cu bilet de externare, ci simplu, a fost pur și simplu trimis acasă?
Iar în final, să mai ai și tupeul să spui că nu ai știut că „acest pacient a plecat acasă”, asta pentru că nu te-a anunțat nimeni de așa ceva!
Câtă lașitate, atâta nerușinare! Dar și multă frică de consecințele faptelor cuiva, pe care acel cineva nu vrea să și le asume!

După o astfel de revoltă, am simțit nevoia să accesez site-ul spitalului din Rovinari. Și ce am găsit? Un spital în derivă...

1. Listele de gărzi sunt postate doar pentru 2014, 2015 și 2016 (http://www.spitalrovinari.ro/garzi.html), iar la gărzile lunii curente trebuie să ne mulțumim cu gărzile din octombrie 2015 (http://www.spitalrovinari.ro/gar…/garzi%20luna%20curenta.pdf). Cei care doriți, faceți, ca și mine, print-screen-uri, pentru că cei din conducere nu vor mai recunoaște această crudă realitate după ce le vor actualiza în urma postării mele!

2. La ultimul concurs din mai 2018 pentru angajarea unui asistent medical debutant la CPU (la CPU, acolo unde s-a produs acest eveniment!), concursul s-a anulat deoarece „secretarul comisiei nu a convocat comisia și nu s-a prezentat pentru validarea dosarelor”. (http://www.spitalrovinari.ro/…/Anulare%20concurs%20ocupare%…)

Și toate acestea, în condițiile existenței unei echipe de conducere cu o deosebită continuitate (vezi manager și director medical)...

Cum spuneam la început:
„-Doamne, cum îi mai rabzi?”

Vizualizări: 23,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: