Medic: Nu sunt paturi la ATI, faceți-le dracului odată!

Un medic din Gorj a răbufnit la vestea că paturile în Terapie Intensivă pentru bolnavii de Covid sunt tot mai puține sau uneori nu este niciunul liber. Mihai Moisescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, a transmis un mesaj dur directorilor de spitale care ar putea găsi soluții fără să se plângă că nu mai sunt locuri libere. “Pe mine mă enervează la culme când aud: Nu mai sunt locuri! Păi dacă nu mai sunt, faceți-le dracului odată”, a fost reacția medicului de familie.

Situația privind locurile disponibile în secțiile de Terapie Intensivă pentru pacienții infectați cu noul coronavirus este tot mai critică la nivel național, iar județul Gorj nu face excepție. Paturile goale pot fi numărate pe degetele de la o mână și des se întâmplă să nu mai fie liber niciun loc la ATI și bolnavii în stare gravă riscă să moară înainte de vreme în așteptarea unui pat.

Mihai Moisescu a reacționat la anunțul directorilor de spitale care se văd neputincioși în evoluția dramatică a pandemiei. „Este tragic numărul de decese și situația cu cei care trebuie să intre la Terapie Intensivă. Pe mine mă enervează la culme când aud: Nu mai sunt locuri! Păi dacă nu mai sunt, faceți-le dracului odată! Ce e aia? Nu mai sunt locuri? Nu sunt, faceți! E greu? Ar trebui să spună: În Târgu Jiu, nu mai sunt locuri astăzi. Mâine avem zece. E așa de greu? Să restructurezi secțiile? Să faci niște circuite separate, să faci transferuri de medici. Asta presupune minte din partea administrației. Să terminăm cu tâmpeniile că nu avem. Faceți, că de-asta sunteți acolo!”, a răbufnit, la Radio Infinit, Mihai Moisescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Miecuri au fost anunțate pentru prima dată mai mult de 200 de decese ale unor pacienți cu Covid în doar 24 de ore.

Vizualizări: 4,610

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: