Secții din spital mutate sau comasate, pentru a face loc pacienților Covid

Situația spitalelor din județul Gorj este una din ce în ce mai grea. Paturile libere din unitățile medicale sunt tot mai puține, iar numărul pacienților infectați cu noul coronavirus este în continuă creștere. Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu a luat o decizie de a aloca paturi pacienților suspecți și pozitivi de Covid.

În cadrul unei ședințe a Consiliului Medical al SJU Târgu Jiu s-a luat decizia relocării temporare a unor secții, prin vot liber exprimat, transmit reprezentanții unității medicale.

”Creșterea numărului de cazuri de pacienți infectați cu SARS COV-2 atât la nivel național, cât și la nivel local, necesită o abordare dinamică în ceea ce privește alocarea paturilor pentru pacienții suspecți și pacienții pozitivi.

 Drept urmare, în urma ședinței Consiliului Medical al SJU Târgu Jiu s-a luat decizia relocării temporare a unor secții, prin vot liber exprimat. Această măsură are ca scop creșterea numărului de paturi din zona tampon pentru pacienții suspecți de infecție cu Coronavirus de la locația de pe strada Tudor Vladimirescu, obținându-se astfel aproximativ 20 de paturi noi prin: Relocarea (temporara) secției de Balneofiziokinetoterapie; Comasarea (temporara) a secțiilor de Oftalmologie și ORL; Relocarea (temporara) secției de Oncologie în cadrul secției de oftalmologie”, transmite SJU Târgu Jiu.

Deciziile de relocare și comasare au fost luate în baza indicelor de eficiență al secțiilor în cel de-al treilea trimestru al anului 2020.  

Vizualizări: 1,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: