Medic: “Nu vreau să mă vaccinez”. Reacție: Îmi venea să-l arunc pe geam!

Discuție halucinantă între doi medici. „De ce nu te vaccinezi?” „Pentru că nu vreau!” A fost momentul în care unul dintre protagoniști a simțit: „Îmi venea să-l arunc pe geam! Nu poți să spui așa ceva tu, ca medic!” Mihail Moisescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, a subliniat cât de important e să se vaccineze anti-Covid cât mai multă lume. În plus, are și o soluție pentru cadrele medicale care refuză vaccinul: „I-aș lăsa liberi!”

Nu se știe încă exact numărul de cadre medicale ce au acceptat să se vaccineze, în Gorj, împotriva noului coronavirus. Cu toate acestea, sunt mulți sceptici, care nu au de gând să se imunizeze. Un lucru pe care medicul Mihail Moisescu nu îl vede deloc ca unul normal, mai ales când un astfel de exemplu vine chiar de la un cadru medical.

“Nu există ca vreun cadru medical, medic, asistentă, orice să nu se vaccineze. Eu l-aș lăsa liber. Există riscul de a-și îmbolnăvi pacienții. Și-așa riscul este foarte mare.  Vaccinarea nu stârpește virusul. Mă ferește pe mine, cadru medical sau ca persoană, să mă îmbolnăvesc. Dar nu mă oprește pe mine să nu vă dau dumneavoastră, ca nevaccinat. Putem fi purtători. Trebuie să avem grijă de sănătatea noastră și să ne vaccinăm și să avem grijă de sănătatea celor cu care venim în contact și trebuie să îi protejăm. Distanțarea este sfântă, igiena la fel și, în ultimă instanță, mască. Sunt lucruri care nu ne-au intrat foarte bine în cap”, a spus Mihail Moisescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie Gorj.

Medicul chiar a dat un exemplu cu o discuție pe care a purtat-o cu un coleg de-ai săi. „Atunci când eu întreb un medic dacă se vaccinează și îmi spune că nu, întreb de ce și el răspunde: „Fiindcă nu vreau!” Îmi venea să-l arunc pe geam. Am avut astfel de discuții. Nu poți să spui așa ceva tu, ca medic. Să nu înceapă cu cipul pe care îl bagă Bill Gates pe urechi și alte bazaconii din astea”, a mai spus Moisescu, la Impact TV.

Moisescu a ținut să sublinieze că vaccinul este singurul care poate opri epidemia. „Nu există încă un tratament de masă. Trebuie să tratezi 50 de milioane de oameni. La gripă, avem. Covidul nu are. Singura posibilitate este să nu se transmită virusul. Trebuie să se blocheze această transmitere. Această infecție este imprevizibilă. Nu știm cum se manifestă. Asta este o tragedie”, a mai explicat medicul.

În Gorj, vaccinarea va începe în data de 4 ianuarie și se va efectua în 20 de centre.

Vizualizări: 5,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: