Medic: Te afectează statutul de contagios. Pacienții au nevoie de empatia cadrelor medicale

Un medic din Gorj a vorbit despre perioada în care a fost pacient, fiind infectat cu noul coronovirus. Este vorba despre Elena Vlad, medic pneumolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Vlad spune că abia atunci a văzut și a trăit lucrurile prin care trec pacienții atunci când sunt internați. Medicul spune că a afectat-o mult acea perioadă, inclusiv statutul de contagios. Tot pneumologul a mai afirmat și faptul că au fost cadre medicale care s-au purtat exemplar, însă au fost și excepții. ”A fost crunt. Pacienții au nevoie de empatie”, a mai declarat medicul.  

”Este foarte greu să treci de cealălaltă parte a baricadei. Pentru toate cadrele medicale care au făcut această boală și au ajuns pacienți eu vă spun că este foarte greu. Te afectează statutul de contagios, că lumea se ferește de tine, asta e cel mai greu de dus. Te afectează și carantina. Șocul este mare când treci prin acest lucru. Te izbește ceva prin care nu poți vedea prin ochii pacientului, ci doar dacă ești pacient. Am avut cadre medicale care s-au purtat foarte frumos, dar și reversul. Când am zis că îmi e rău, doamna asistentă nu a mai trecut pe la mine. Este tragic, iar acest lucru ține de sufletul cadrului medical. Medicina nu înseamnă numai un serviciu, ci și empatie. Dacă nu găsești cel puțin acum empatie, e greu să treci peste o astfel de boală. Toți medicii ar trebui să se gândească la faptul că există un Dumnezeu”, a spus Elena Vlad.

Medicul a revenit de curând la serviciu, iar starea sa de sănătate este una bună.  

Vizualizări: 1,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: