Medici legiști audiați în dosarul morţii unei tinere cântăreţe

Doi medici legiști din cadrul Institutului de Medicină Legală Craiova au trebuit să se prezinte marți în fața magistraților de la Judecătoria Târgu Jiu pentru a depune mărturie într-un dosar extrem de controversat. Este vorba despre dosarul ce îl vizează pe Adrian Sergiu Geagu, tânărul acuzat că în urmă cu șase ani ar fi înscenat moartea prietenei sale într-un accident rutier. El era în mașină cu Alina Firiza, o tânără cântăreață de muzică populară, la Peștișani mașina în care se aflau cei doi ieșind de pe carosabil și lovind violent un stâlp. Geagu s-a ales cu răni ușoare pe corp, în timp ce prietena sa a supraviețuit doar câteva zile, murind la spital. El a declarat mereu că Alina era la volan, în timp ce procurorii susțin că el ar fi condus mașina și, de fapt, ar fi mutat-o pe tânără pe locul șoferului, ușa din dreapta fiind oricum avariată după impactul cu stâlpul.

La audierile de marți de la instanță medicii legiști chemați de la Craiova au trebuit să dea explicații cu privire la concluziile depuse în dosarul instrumentat de procurori, concluziile lor ducând la punerea sub acuzare a inculpatului. Ancheta a durat câțiva ani tocmai pentru că procurorilor le-a trebuit timp pentru a face expertize și contraexpertize cu care să probeze că Geagu era la volan, nu pe locul din dreapta. Medicul legist Liliana Stanca a fost unul dintre medicii audiați în dosar. „Am participat la o comisie de avizare pentru avizarea raportului de expertiză referitor la ocuparea locurilor din autovehicul. Raportul a fost întocmit de IML Craiova. Opinia mea a fost ca nu se putea preciza cu certitudine locul ocupat de persoanele din autovehicul. Am făcut o opinie separată față de cele cinci persoane care făceau parte din comisie și au participat la aceasta avizare. Din câte știu, doar eu am făcut opinie separată. În acel moment nu a existat raportul de expertiză genetică. A mai fost întocmit un supliment de expertiză și expertiza genetica a adus elemente în plus care pot fi considerate argumente că bărbatul era la volan și fata în dreapta. (...) Raportul de expertiză genetică a adus un element în plus din punct de vedere al probabilității. Mai probabil era că fata se afla în dreapta. Era posibil să mute victima, în ciuda rănilor suferite. Atunci când se întâmplă un accident, e posibil ca ea să ajungă peste el și era ca și mutată. Nu știm ce s-a întâmplat acolo. Avea o mână bună. Putea să facă anumite manevre, mai ales că a ieșit singur din mașină“, a menționat medicul legist.

În acest dosar, Geagu s-a declarat mereu nevinovat. Martori din dosar ajunși la locul accidentului imediat după producerea acestuia s-au exprimat și ei în fața instanței cu privire la posibilitatea ca tânărul să fi fost la volan, judecătorul de caz având de luat o decizie extrem de grea atunci când va pronunța sentința.

Vizualizări: 10,743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: