Medicii cardiologi din Târgu Jiu, noi discuții cu managerul spitalului: "Eu sunt de acord cu dânșii"

Criza de la Secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu e departe de a se rezolva. Medicii cardiologi au avut o nouă întâlnire cu managerul unității spitalicești în speranța că-i va convinge să facă gărzi în continuare. Doctorii încă nu au anunțat dacă s-au răzgândit. Doi medici s-au pensionat, doi și-au dat demisia și cinci au renunțat la gărzi.

 

Din 20 mai, cel mai mare spital din Gorj nu va mai putea acoperi linia de gardă la Cardiologie, una dintre cele mai solicitate secții din unitatea medicală. Managerul spitalului din Târgu Jiu, Dumitru Vienescu, a stat de vorbă încă o dată cu medicii în speranța că-i va face să revină asupra deciziei de a renunța la gărzi.

 

„Am avut din nou o discuție cu medicii cardiologi în ideea de a soluționa graficul de gardă. După discuțiile pe care le-am avut, sperăm să asigurăm graficul de gardă pe luna iunie. Sunt anumite nemulțumiri asupra modului în care numărul de prezentări în camera de gardă a pacienților este foarte mare. De aceea, vom discuta și cu Unitatea de Primiri Urgențe pentru că pacienții din spital trebuie să treacă prin UPU și nu să ajungă întâi la camera de gardă, pentru a degreva un pic activitatea î camera de gardă. Sperăm să reușim, medicii să înțeleagă că activitatea medicală trebuie să fie asigurată”, a declarat Dumitru Vienescu.

Doi medici și-au dat demisia, alți cinci au renunțat la gărzi. Se plâng de volumul mare de muncă, dar și de faptul că gărzile sunt plătite la nivelul salariului din 2018. „Medicii au două contracte, cel de la funcția de bază și contractul pentru gărzi, cu timp parțial. Pentru acesta, gărzile se plătesc la un salariu din 2018. Aceasta este legislația aprobată în momentul de față. Eu sunt de acord cu dânșii. Nu este posibil ca un medic care își desfășoară activitatea de dimineață să aibă un tarif orar mai mare, iar după-amiaza și noaptea să aibă un tarif mai mic, dar asta e legislația. Nu avem altă posibilitate legală de a mări aceste tarife de gardă”, a mai adăugat Vienescu, într-un interviu la Radio Infinit.

 

Spitalul a cerut sprijin și altor unități medicale sau medicilor rezidenți ca să iasă din această criză. Încearcă să scoată la concurs și câteva posturi ca să poată acoperi linia de gardă. Deși angajările sunt blocate, va putea face demersuri să fie făcute angajări urgent printr-un memorandum.

 

„Au plecat doi medici și încă doi care s-au pensionat. Trebuie să fie cel puțin patru medici care să asigure corect și cu număr rezonabil de gărzi pentru fiecare medic. Acum avem șapte medici cardiologi care lucrează în spital. Sunt două contracte încheiate din activitatea curentă și cinci de gărzi”, a mai spus Vienescu.

 

Până în prezent, medicii care au renunțat la gărzi nu au anunțat dacă au revenit asupra deciziei.

Vizualizări: 1,423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: