Medicii de familie dau în judecată Casa de Asigurări

Aproximativ 80 de medici de familie din Gorj vor demara săptămâna aceasta o acţiune în instanţă împotriva Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, potrivit preşedintelui Patronatului Medicilor de Familie din judeţ, Mihai Moisescu. Reprezentanţii CJAS Gorj au refuzat să comenteze situaţia.

Medicul Mihai Moisescu este primul care va da curs acţiunii în judecată alături de alţi 80 de colegi şi speră ca şi celelalte judeţe care au o situaţie asemănătoare să-i urmeze exemplul. Acesta spune că motivul pentru care a ajuns la o astfel de măsură este faptul că reprezentanţii CJAS Gorj refuză să ofere explicaţii despre cum au împărţit banii de-a lungul ultimilor ani. „Este vorba de listele cu persoanele pe care casa îi consideră neasiguraţi şi pentru care noi nu am luat niciun ban. Am pierdut bani mulţi, inclusiv eu. Începând cu 2007, Casa a refuzat să mai plătească pentru unele persoane pe care ei îi consideră neasiguraţi. Noi vroiam listele cu acele persoane dar reprezentanţii casei dau doar răspunsuri evazive nicidecum ce am solicitat”, a declarat Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Potrivit lui Mihai Moisescu, Casa de Asigurări de Sănătate a considerat un număr de oameni ca fiind neasiguraţi şi pentru acele persoane nu le-au mai fost daţi bani, medicii pierzând astfel zeci de milioane în timp ce alte judeţe nu au procedat la fel. În aceste condiţii, Mihai Moisescu ameninţă că relaţiile medicilor de familie cu casa vor exploda în următoarea perioadă cu atât mai mult cu cât chiar săptămâna aceasta vor demara acţiunea în instanţă. „Ne-am aliat deja aproape 80 de medicii împotriva casei, o să dăm în judecată pentru că altfel nu se poate. Cineva trebuie să răspundă pentru banii pe care noi i-am pierdut. De exemplu, numai de pe lista mea au trecut 440 de persoane ca neasiguraţi”, a declarat Mihai Moisescu.

În prezent, CJAS Gorj plăteşte medicii de familie în funcţie de numărul de înscrişi pe liste însă până în aprilie casa plătea doar pentru persoanele pe care le considerau asigurate. „Începând cu 2007 au procedat aşa, iar de anul acesta din aprilie primim banii în funcţie de liste. Vă daţi seama că am pierdut bani mulţi în perioada asta. Eu am solicitat listele cu persoanele considerate de ei neasigurate dar nimic”, a precizat Mihai Moisescu.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate nu au dorit să comenteze situaţia, directorul unităţii, Gheorghe Cocină declarând doar că „noi i-am dat domnului Moisescu răspunsul la solicitare, mai mult nu am ce să spun”.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: