Medicii de la Maternitate i-au dat un nume fetiţei aruncate la gunoi

Fetiţa care a fost abandonată vineri la o gheenă de gunoi din Târgu-Jiu este acum în grija cadrelor medicale de la Secţia de Maternitate a Spitalului Judeţean. Mămicile din secţie sunt dispuse să o alăpteze pe micuţă dacă va fi nevoie. Mai mult decât atât, mai multe persoane vor să o înfieze. Fetiţa va fi adoptabilă peste câteva luni. Cadrele medicale de la maternitate i-au pus numele Ştefania.

Fetiţa a ajuns la timp la spital şi starea ei de sănătate este acum foarte bună. Medicul neonatolog Tatiana Cucu a mărturisit că persoane interesate să o adopte au fost şi la spital. Chiar şi la redacţia noastră au fost două persoane care au întrebat dacă o pot lua să o îngrijească. „Pot să vă spun că foarte multe persoane au sunat să o înfieze. Poate că a avut noroc că a aruncat-o că are şanse să ajungă într-o familie bună care îşi doreşte un copil”, a mai spus medicul Tatiana Cucu.

Mămicile, dispuse să o alăpteze

Mămicile din Secţia Maternitate sunt dispuse să o alăpteze pe micuţă dacă va fi nevoie. „Un copil este o minune. Nu înţeleg cum a putut să o ţină 9 luni în pântece şi acum să o arunce la gunoi. Aşa ceva este de neiertat. Dacă va fi nevoie eu o să o alăptez. Pentru mine va fi ca o binecuvântare. E un suflet nevinovat”, a spus o mămică.

Când au aflat povestea micuţei Ştefania, foarte multe persoane s-au arătat interesate să o înfieze. „Am venit să mă interesez de fetiţa aceea pe care a aruncat-o mama ei la gunoi. Vreau să vorbesc cu medicii să iau un număr de telefon să ţin legătura cu ei. Fetiţa e sănătoasă, frumoasă. Am o fată care vrea să o înfieze. A umblat prin medicii şi nu poate să facă copii. Ea ar veni să stea cu fetiţa în spital. Dacă mama ei nu a vrut-o sunt alţii care o vor”, a spus un bărbat.

Poliţiştii încercă acum să dea de urma mămicii care şi-a abandonat fetiţa de numai 10 zile la gheena de gunoi. În această cauză a fost întocmit dosar penal, iar când va fi găsită femeia va răspunde în faţa legii pentru săvârşirea infracţiunii de tentativa de omor calificat.

Micuţa va rămâne în spital o perioadă după care va fi dată în grija unui asistent maternal. După aproximativ patru luni Ştefania va fi dată spre adopţie.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: