Medicii de la Rovinari migrează la spitalul din Cărbuneşti

Vestea că Spitalul Rovinari va fi desfiinţat şi transformat în cămin de bătrâni a făcut ca o parte din cadrele medicale să demisioneze şi să plece la alte unităţi spitaliceşti din judeţul Gorj. Cele mai multe persoane au plecat la Spitalul din Târgu Cărbuneşti. Linia de gardă a spitalului este acoperită în prezent cu medici contractaţi cu ora.

Trei medici din cadrul Spitalului „Sfântul Ştefan” din Rovinari au renunţat la locul de muncă la aflarea veştii că spitalul îşi va schimba destinaţia şi va deveni cămin de bătrâni. Managerul spitalului susţine că necesarul de cadre medicale a fost completat cu medici care au acceptat să fie remuneraţi pentru orele suplimentare. „Au plecat medicii Laurenţiu Cosmulescu, Amelia Paşolea şi Marcela Mărăşescu. Mai este un medic care se află în concediu medical şi este posibil să nu mai revină. Am completat golul creat de plecarea acestor medici cu alţii care s-au oferit să facă acest lucru, ei fiind plătiţi pentru orele prestate. Cu ei am încheiat un contract de colaborare”, a precizat Robert Calotescu, directorul Spitalului „Sfântul Ştefan” din Rovinari.

Fostul director al unităţii medicale, Laurenţiu Cosmulescu, a renunţat  la slujba de medic din cadrul Spitalului din Rovinari şi în prezent lucrează la Spitalul din Târgu Cărbuneşti. Acesta susţine că are informaţii potrivit cărora mai mulţi medici intenţionează să părăsească posturile din cadrul spitalelor din Bumbeşti Jiu şi Rovinari. „Am făcut demersurile la Spitalul din Cărbuneşti, s-au trimis hârtiile la minister şi am obţinut postul prin examen. Mă mai sună medici de la cele două spitale şi spun că vor să plece. Sunt vreo doi-trei care spun că vor pleca”, a spus Laurenţiu Cosmulescu.   

Reprezentanţii Spitalului din Rovinari susţin că de azi îşi va începe activitatea şi noul medic radiolog.

Vizualizări: 377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: