Şoferul primăriei Rovinari, oprit cu focuri de armă

Angajatul unui serviciu din cadrul primăriei Rovinari, Nicolae Uţescu, a fost reţinut pentru furt, împreună cu alţi trei bărbaţi. Poliţiştii din Rovinari au fost nevoiţi ieri noapte să facă uz de armă pentru a-i prinde pe cei patru bărbaţi suspectaţi de furtul unui cablu de telefonie fixă.

Viceprimarul din Rovinari a confirmat că unul dintre hoţi este angajatul primăriei. „Şoferul este de la Apa- Canalizare- Salubritate şi aparţine de consiliul local. Îmi pare rău că există şi astfel de oameni care nu fac cinste primăriei. Cel care greşeşte trebuie sa plătească. Vom lua masuri împotriva lui pentru ca mi se pare o situaţie destul de gravă. Nu mă aşteptam, îl cunosc si nu-l credeam in stare. Nu avea probleme financiare din cate ştiu eu“, a spus Laurenţiu Chivu, viceprimarul din Rovinari.

Toţi sunt acuzaţi de furt calificat, faptă pentru care riscă puşcărie pentru 15 ani. Şoferul le-a spus poliţiştilor că i-a luat la ocazie pe ceilalţi trei, el având drum spre Motru. Culmea este că, la întoarcere, şoferul de ocazie şi-a regăsit camarazii în acelaşi loc, numai că aceştia aveau cu ei şi un ditamai colacul de cablu de fibră optică…

Reconstituire

Poliţiştii care au făcut cercetările la faţa locului au estimat prejudiciul la 2.500 de lei, bucata de cablu furată fiind de circa 150 de metri. Anchetatorii au constatat că hoţii ar fi dus cantitatea respectivă în zona carierei miniere Tismana, din cadrul Complexului Energetic Rovinari. Poliţiştii au rămas în zonă până în jurul orei 8.45, când suspecţii au constatat că oamenii legii se apropie de locul în care se aflau, motiv pentru care au încercat să fugă. Hoţii au mers printr-o pădure şi au rămas peste noapte chiar şi într-o biserică, unde au făcut focul pentru a se încălzi. Pentru a le lua urma, oamenii legii au mers nu doar prin zăpada căzută între timp, ci şi printr-o apă adâncă de peste un metru. „Pentru prinderea acestora, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare”, se menţionează în comunicatul IPJ Gorj. Cei patru suspecţi au vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani, trei dintre ei fiind din oraşul Rovinari, celălalt provenind din comuna Fărcăşeşti. Aseară suspecţii au fost duşi la locul faptei, pe drumul de la Şomaneşti spre Câlnic, unde fiecare a indicat ce a făcut şi cum a  fost furat cablul telefonic.

Astăzi suspecţii vor fi prezentaţi unei instanţe de judecată pentru emiterea de mandate de arestare preventivă.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: