A renunţat la învăţământ ca să fie croitoreasă

A studiat pentru a-şi îndeplini visul, acela de a fi un adevărat dascăl, dar a ajuns să facă lenjerii de pat. Este vorba de Doina Marica, profesor şi inspector şcolar. Aceasta a renunţat la catedră pentru a fi croitoreasă.

Cum s-a descurcat Doina Marica în postura de croitoreasă, dar şi ce vor face cei doi tineri cu banii primiţi aflaţi urmărind „Meseriaşi de Ocazie“ în această seară începând cu ora 19.

Doina Marica a acceptat să fie croitoreasă pentru că astfel a putut sprijini financiar un elev al Liceului Teologic din Târgu Jiu, talentat la sculptură. Acesta visează să aibă propriul său atelier. Este vorba de Cristian, elev în clasa a IX-a la acest liceu. Tânărul sculptează icoane în lemn. A început cu o bucată de lemn găsită pe câmp şi în grajdul animalelor şi-a făcut şi atelierul. Părinţii au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru ca fiul lor să-şi urmeze visul dar ambii fiind şomeri nu i-au putut asigura tot ce avea nevoie. Cristian este unul dintre strănepoţii marelui sculptor Constantin Brâncuşi, de altfel atelierul lui este amenajat în Hobiţa, vrea ca peste ani şi numele lui să facă cinste gorjenilor, aşa că face tot ce poate pentru a deveni un mare sculptor.

În afară de Cristian, Gabriela, o altă elevă a acestei unităţi de învăţământ a primit şi ea o parte din salariu câştigat de către „croitoreasa“ Doina Marica. Tânăra are rezultate bune la învăţătură, dar la fel ca şi Cristian face parte dintr-o familie fără posibilităţi materiale.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: