Medicii din Târgu-Jiu nu mai operează. Au rămas fără anestezic!

Situație fără precedent la nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, unde de câteva zile lipsește anestezicul. Conducerea unității spitalicești a încercat să țină ascunsă această situație, însă personalul medico-sanitar care lucrează în secțiile unde se fac intervenții chirurgicale susține că problema este una foarte complicată. Și aparținătorii bolnavilor au aflat că lipsește anestezicul din spital, pentru că mai multe intervenții chirurgicale au fost amânate.

Problemele de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu încep să iasă la iveală, oricât ar încerca conducerea privată a unității spitalicești să țină aceste situații departe de ochii presei și ai opiniei publice. O problemă fără precedent cu care se confruntă în acest moment unitatea spitalicească este lipsa anestezicelor, lucru care îi nemulțumește pe medicii spitalului, care nu-și pot desfăşura așa cum trebuie activitatea. Cei care vorbesc despre această problemă vor să-și păstreze anonimatul, pentru că cei care manageriază în acest moment unitatea spitalicească le-au restricționat dialogul cu presa. „Este o problemă foarte gravă că nu avem anestezic de ceva timp. Ne-am păstrat câteva fiole pentru cazurile grave, pentru că nu riscăm să ne moară oamenii pe masa de operație. Noi suntem răspunzători de viața lor, însă conducerea spitalului trebuie să ne pună la dispoziție ce ne trebuie ca să ne desfășurăm actul medical în bune condiții”, a declarat un medic de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu.

S-a făcut numai anestezie locală

Cazurile care nu au suportat amânare au intrat în sala de operație, dar numai cu anestezie locală acolo unde a fost posibil acest lucru. În felul acesta s-au făcut numai câteva intervenții chirurgicale la primele ore ale dimineții. „Am făcut câteva operații de dimineață cu anestezie locală, pentru că nu am avut anestezic pentru generală. Nu știm ce s-a întâmpla”, povestește o asistentă.

Intervenții chirurgicale amânate

În cazul pacienților la care nu s-a putut intervenii chirurgical cu anestezie locală și nu au fost în stare gravă, operațiile programate pentru ieri au fost amânate până când conducerea unității spitalicești va reuși să facă rost de anestezice. Aceasta a fost explicația primită de la medicii de către aparținătorii bolnavilor care ar fi trebuit operați. „Eu sunt cu copilul în spital și am auzit că s-au amânat mai multe operații, că nu au cu ce să facă anestezie”.

Pentru conducerea spitalului, situația este sub control

Pentru conducerea Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu, problema lipsei de anestezic este sub control și chiar a fost rezolvată. Managerul privat  Cristian Vlădoianu a declarat că activitatea medicală nu a fost dată peste cap de această problemă și îi contrazice pe medicii care s-au revoltat din cauza lipsei unor anestezice. „În momentul de față situația este rezolvată. S-au constatat niște mici disfuncționalități în sensul că ieri de dimineață s-a constatat că lipsesc câteva anestezice. Am demarat rapid procedurile de achiziție și în momentul de față anestezicele sunt în farmacia spitalului și este acoperit necesarul. Nu am avut niciun caz în care viața pacienților să fi fost pusă în pericol. Am depistat modalitățile prin care s-a ajuns în situația asta. Am avut o discuție cu medicii și sperăm să nu mai avem probleme. Problema cu anestezicul a fost la Spitalul Tudor și nu au fost cazuri ca să fie amânate intervențiile chirurgicale”, a declarat Vlădoianu.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: