Medicul acuzat de "vaccinare la chiuvetă" scapă de arestul preventiv

Medicul Ionuţ Victor Băloi, din comuna gorjeană Padeş, acuzat că a falsificat mai multe certificate de vaccinare, scapă de arestul preventiv și va sta în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Tribunalul Timiș a decis marți punerea în libertate a tânărului medic care deține un cabinet în orașul Baia de Aramă, județul Mehedinți.

„Respinge propunerea de luare a arestării preventive faţă de inculpatul B. I.-V. formulată de Pachetul de pe lângă Judecătoria Timişoara și dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul B. I.-V., constând în obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără forme legale situat în sat Padeş, com. Padeş, jud. Gorj, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, pe o durată de 30 de zile începând cu data de 09.11.2021 până la data de 08.12.2021, inclusiv”, se arată în sentința definitivă a Tribunalului Timiș.

Medicul este acuzat de patru infracţiuni de fals informatic şi două fapte de complicitate la fals informatic, privind eliberarea unor certificate false de vaccinare. El nu are voie să ia legătura cu ceilalți șapte suspecți din dosar.

Cercetările au început în urma cu câteva luni, atunci când unul dintre cei care ar fi primit un certificat fals de vaccinare a ajuns în spital în stare gravă.

Săptămâna trecută, polițiștii au făcut percheziții la şase adrese din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Timiş, la persoane suspectate că ar face parte din gruparea medicului și care ar fi ajutat la găsirea unor clienți care să plătească pentru certificatul verde COVID.

Vizualizări: 1,879

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: