Circula cu un permis auto scos la imprimantă

Un bărbat de 46 de ani, din județul Gorj, a fost condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis și uz de fals. Gorjeanul a recunoscut că a cumpărat permisul din Italia, în urmă cu zece ani, cu aproape 2.000 de euro. Sentința dată săptămâna trecută nu este definitivă.

„S-a reținut că, la data de 27.03.2016, în jurul orei 22.48, inculpatul a condus autoturismul marca Daewoo, model Cielo, pe raza comunei Chiajna, din direcția București către DNCB, fără a deține permis de conducere. În aceleași împrejurări, la momentul opririi de către organele de poliție, inculpatul a prezentat pentru control permisul de conducere falsificat categoria B, eliberat de către autoritățile italiene la data de 14.01.2012”, potrivit rechizitoriului.

Efectuând verificări, polițiștii au constatat că inculpatul nu apare în bazele de date ca posesor de permis de conducere.

De altfel, în cuprinsul procesului-verbal la rubrica „cel în cauză”, sunt consemnate următoarele: „nu am permis de conducere, permisul prezentat tip Italia nu este original italienesc”, procesul-verbal fiind semnat de către gorjean.

În plus, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională - Biroul Național Interpol a comunicat că pe numele gorjeanului nu a fost emis permis de conducere de autoritățile italiene, iar permisul respectiv nu figurează în evidențe.

„Din raportul de constatare criminalistică a rezultat faptul că permisul de conducere completat pe numele inculpatului este contrafăcut, fiind realizat prin imprimare cu ajutorul unei imprimante inkjet”, mai susțin anchetatorii.

La audieri, gorjeanul și-a recunoscut fapta. „Nu sunt posesor de permis de conducere eliberat de autoritățile române, însă am fost înscris la o școală de șoferi din România începând cu data de 28.03.2016”.

Permisul fals de conducere l-a obținut în urmă cu zece ani, când lucra în Italia. Un coleg italian l-a înscris la o școală auto. După ce a circulat „de vreo două ori” cu mașina școlii de șoferi, a plătit unui intermediar aproximativ 2.000 de euro. Iar după aproape 2 săptămâni, fără a susține vreun examen, a intrat în posesia permisului de conducere.

Instanța a ținut cont de faptul că inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale, iar de la data săvârșirii faptelor și până în prezent au trecut 5 ani și jumătate, perioadă în care nu a mai săvârșit alte fapte de natură penală.

Astfel, bărbatul a fost condamnat la 11 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 2 ani. În acest timp, gorjeanul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei Crușeț sau la Școala Gimnazială Crușeț, la alegerea consilierului de probațiune.

Sentința Judecătoriei Buftea, din 5 noiembrie, nu este definitivă.

Vizualizări: 3,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: