Doi bătrâni tâlhăriți au murit înainte de prima sentință

Doi bătrâni din comuna gorjeană Stejari au fost tâlhăriți în 2015, dar prima sentință de condamnare a făptașului a fost dată abia zilele trecute. Bătrânii nu au mai apucat sentința, pentru că au murit în 2017.

Un bărbat din Stejari și-a chemat niște prieteni din Olt la ungrătar, în curtea casei. La un moment dat le-a spus că are un pont despre doi bătrâni care locuiesc singuri, într-o casă situată în apropiere, la circa 100-200 metri și care au mulți bani în casă.

Bărbatul din Stejari a precizat că bătrânul a mai reclamat anterior la poliție că i-au fost sustrași bani, dar ulterior au fost găsiți, fiind vorba de o sumă importantă, pe care bătrânii o păstrau în lada de la capul patului, aproximativ 5000 euro și 100 milioane lei vechi, bani proveniți din vânzarea unui apartament.

După purtarea discuției, cei patru musafiri veniți din Olt au luat hotărârea de a comite fapta. Cel care le-a dat pontul le-a confecționat cagule din ciorapi de damă, făcându-le tot din același material și mânuși.

La miezul nopții, cei patru s-au deplasat pe traseul indicat, dar numai doi au coborât și au pătruns în locuință, ceilalți făcând cale întorsă.

Aceștia au pătruns în locuință, prin forțarea ușii de acces, și au căutat banii în două camere ale locuinței fără a-i găsi, întorcându-se la locuința celui cu pontul și spunându-i că nu au găsit nimic.

Trei dintre bărbații din Olt au plecat spre casă, dar pe drum au fost contactați telefonic de mai multe ori de cel cu pontul, care a insistat să se întoarcă și să mai caute banii, deoarece era convins că în locuință se află sumele despre care le-a povestit și totodată avea suspiciunea că aceștia l-ar fi mințit și ar fi sustras banii fără să-i dea și lui partea.

Cei trei s-au întors, iar doi dintre ei și-au pus din nou cagulele și de această dată au intrat în camera unde dormeau bătrânii, de unde au sustras, dintr-o ladă situată la capul patului, 5 bancnote de 500 euro și aproximativ 19.000 de lei. Bătrânii s-au trezit, dar nu au opus rezistență.

Cei doi au împărțit banii la patru, câte 500 de euro și două mii de lei, unul dintre ei reușind să tragă din bani.

Cel cu pontul a scăpat doar cu acuzația de complicitate la furt și cu trei ani de închisoare cu suspendare.

Dosarul unuia dintre tâlhari a fost disjuns, Judecătoria Târgu Cărbunești pronunțând săptămâna trecută o decizie. Cinci ani de închisoare cu executare va face acesta, dacă sentința din 2 noiembrie va rămâne definitivă. Între timp, cel acuzat a fost arestat în străinătate într-o altă cauză.

Vizualizări: 2,415

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: