Medicul mort de epuizare în Franţa, îngropat la Scoarţa

Trupul neînsufleţit al medicului gorjean despre care presa franceză a relatat că s-ar fi sinucis pe fondul unei stări accentuate de oboseală, generată de programul supraîncărcat din spitalul în care lucra, a fost adus ieri acasă, la Târgu Jiu, fiind depus în Capela Cimitirului Municipal. Simona Zăhan își va dormi însă somnul de veci la Scoarța, acolo de unde provin părinții săi și unde a copilărit.

Familia Simonei a cerut jurnaliștilor încă de la aflarea teribilei vești intimitate și discreție, nimeni din rudele sau apropiații fostului medic nefăcând vreo precizare cu privire la cele întâmplate în Franța. Trupul neînsuflețit al medicului de 37 de ani a fost adus ieri la Capelă, unde a fost depus și unde va rămâne până mâine dimineață. Rând pe rând, rude și cunoștințe ale femeii au venit aici pentru a se reculege și pentru a-și exprima condoleanțele și regretele, nimeni nedorind însă să vorbească public despre cele întâmplate la mii de kilometri distanță de casă.

Discuțiile neoficiale cu jurnaliștii au fost canalizate spre o singură direcție, aceea conform căreia Simona nu s-a sinucis, ci a murit de epuizare. Varianta că românca și-ar fi pus capăt zilelor a fost vehiculată de francezi, ministrul sănătății de aici declarând nici mai mult nici mai puțin că Simona ar fi murit pentru că nu mai suporta singurătatea și depărtarea de țara natală. Ieri ministrul respectiv și-a cerut oficial scuze în mod public și a retractat declarația amintită, francezii declanșând o anchetă pentru a vedea de ce a murit gorjeanca.

Fără necropsie

Rudele au explicat însă că Simona a fost adusă acasă și va fi înmormântată fără ca în Franța să i se fi făcut o necropsie, legislația de acolo neimpunând o astfel de măsură, așa cum este în România. La noi, chiar și contestate uneori, necropsiile clarifică în cele mai multe cazuri cauzele unui deces, în situația în care apar incertitudini fiind efectuate analize de laborator suplimentare.

Simona a murit duminica trecută, trupul ei neînsuflețit fiind descoperit de un alt medic cu care aceasta lucra la francezi. Simona Zăhan a făcut liceul la Târgu Jiu, iar apoi a urmat cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara şi şi-a făcut rezidenţiatul în acelaşi oraş, la Spitalul Judeţean. După rezidenţiat, ea s-a angajat la spitalul privat Athena, iar apoi familia s-a mutat în Franţa. Femeia, în vârstă de 37 de ani, era căsătorită cu un medic care urma să se angajeze şi el la un serviciu de ambulanţă din Franţa. Ei au un băieţel în vârstă de şase ani şi se mutaseră în Châteauroux de patru ani.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: