Crimă la Turceni, suspiciune şi la Bumbeşti Piţic

Doi frați din Turceni s-au luat la bătaie luni noaptea și, așa cum se întâmplă în astfel de situații, unul dintre ei și-a pierdut viața, nenorocirea producându-se la scurt timp după crima de la Schela, unde un bărbat a fost omorât de un altul pe motiv că ar fi fost lătrat de câinele acestuia. Culmea este că și la Bumbești Pițic un localnic și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu parul în cap, dar medicii legiști consideră că omul ar fi murit din alte cauze, de natură medicală, nu pentru că a fost păruit de un tânăr cu care se luase la ceartă.

Frații Mircu, Ion și Iulian, stau la Gârbov, iar primul dintre ei era un om în toată firea, de 57 de ani, cu cinci copii majori, plecați la muncă în străinătate. Luni seara a decis să meargă pe la fratele său pentru a vedea și ce mai face mama lor, bătrâna fiind paralizată la pat, în casa în care stă și Iulian, în vârstă de 41 de ani, acesta fiind necăsătorit. Cei doi frați nu s-au înțeles niciodată așa cum ar fi trebuit, în ultimii ani luându-se la bătaie ori de câte ori trăgeau la măsea mai mult.

Luni seara cel mic era „pulbere” și nu avea chef de discuții cu Ion, așa că a blocat ușa de la camera lui, numai că fratele venit în vizită a împins ușa atât de mult încât a scos-o din țâțâni și a trântit-o direct peste Iulian, care stătea tolănit în pat. Ce a urmat este lesne de înțeles, mai ales că Ion era căzut pe jos, neștiind exact ce s-a întâmplat.  „S-au luat la bătaie fără un motiv anume, nici nu știu dacă au apucat să vorbească unul cu celălalt. Iulian a pus însă mâna pe un par și l-a lovit pe Ion în cap și pe corp cred că de zeci de ori. Apoi am înțeles că ar fi ars lemnul respectiv, pentru că nu ar fi fost găsit de anchetatori”, povestea ieri Constantin, un al treilea frate, audiat și el de anchetatori cu privire la cele întâmplate, mai ales că el a fost cel care a sunat la 112 și a cerut o Ambulanță, care nu a mai putut însă decât să constate decesul.

Nenorocirea de la Poienari

Iulian Mircu a fost ridicat imediat de anchetatori, iar ieri oamenii legii l-au lăsat să își revină din starea de beție pentru a-l putea interoga corespunzător, conform procedurilor și mai birocratice din Noul Cod Penal. Azi bărbatul va fi dus la instanță cu propunerea de arestare preventivă, după ce, aseară, a fost reținut pentru 24 de ore. În timp ce el are toate șansele să petreacă mulți ani după gratii, un tânăr din altă parte a județului este liber în continuare, deși duminică seara a lovit un bărbat de 54 de ani cu parul în cap. Victima, din Poienari de loc, și-a pierdut viața la câteva minute după incidentul respectiv, deși agresorul a pus-o în mașină pentru a o transporta la spital.

Rudele celui mort sunt însă foc și pară pentru că azi trebuie să îl înmormânteze pe cel decedat, iar medicul legist care a făcut autopsia a consemnat pe certificatul de deces la cauze ale morții doar o pancreatită care ar fi generat pierderea vieții. Familia răposatului vrea să fie consemnată lovitura cu parul dată în cap, însă anchetatorii care au preluat acest caz le-au menționat că acest lucru se va face peste câteva săptămâni, când va fi emis raportul detaliat al necropsiei. Oamenii sunt însă supărați și nu știu dacă să își îngroape sau nu mortul, mai ales că se gândesc la posibilitatea ca peste câteva luni anchetatorii să ceară o eventuală deshumare pentru a vedea dacă există sau nu alte lovituri pe corp decât cele pe care le invocă ei acum ca și cauză a morții.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: