MedservMin, datoare vândută la CE Oltenia

Societatea MedservMin are de plătit către CE Oltenia dividende în valoare de aproape 600.000 lei. Complexul va propune Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) să avizeze transformarea acestor dividende în acţiuni la societate. Directorul MedservMin, Gavrilă Pop, spune că va fi o problemă majoră pentru unitate dacă acţionarii vor respinge această variantă pentru că s-ar produce o gaură imensă la bugetul societăţii.

Şedinţa AGA a CE Oltenia  programată pentru data de 13 iulie, iar pe ordinea de zi este „aprobarea  majorării  participaţiei Societăţii Complexul Energetic Oltenia-S.A., la capitalul social al S.C. MEDSERV MIN-S.A., de la 6.125 acţiuni la 12.004 acţiuni obţinute  prin conversia  dividendelor  aferente anilor 2002-2013, în sumă de 587.900 lei, într-un număr de 5.879 acţiuni, la o valoare nominală de 100 lei/acţiune”.

Conducerea MedservMin spune că va fi o problemă majoră pentru unitate dacă acţionarii nu vor fi de acord ca partea din profitul pe care ar fi trebuit să-l primească CE Oltenia pentru acţiunile pe care le are la MedswervMin să fie transformată în alte acţiuni.  „Sumele mari sunt pe 2011-2012, o perioadă a fost pe pierdere şi nu a avut dividende. Pentru 2014 dividendul merge la Ministerul Economiei şi avem termen până la sfârşitul lunii iulie să facem viramentul. Să vedem dacă AGA va aproba pentru că discuţia e de vreo doi ani. Dacă nu va aproba va trebui să-i virăm. Este o problemă că îmi afectează fluxul de numerar şi îmi afectează lichidităţile de acum, ceea ce n-ar fi de dorit. La o societatea mică, vă daţi seama ce înseamnă. Sunt veniturile pe două luni şi poate chiar mai bine”, a declarat Gavrilă Pop, directorul societăţii Medserv Min.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: