Memoriu pentru salvarea grădiniţei 15

Părinţii ai căror copii sunt înscriși la grădinița cu program normal din strada 11 Iunie vor să împiedice cu orice preț desființarea unității de învățământ. Aceștia au trimis un memoriu Primăriei Târgu Jiu în care solicită utilizarea tuturor mijloacelor posibile pentru a evita închiderea grădiniței. Reprezentanții primăriei spun că au făcut deja o contestație și așteaptă decizia instanței. Între timp, grădinița nr.15 va funcționa la program normal.

Grădinița nr.15 din Târgu Jiu își desfășoară în prezent activitatea într-o clădire ce a fost revendicată cu mai mulți ani în urmă și care a și fost câștigată în instanță de proprietarii de drept. Directoarea grădiniței își pune acum baza pe un memoriu adresat de părinți Primăriei Târgu Jiu. ”S-a câștigat în instanță, e o hotărâre definitivă. Noi sperăm că mai poate fi atacată cumva, să existe aşa o portiță. Am înțeles noi că se bazează pe ceva legal, o schimbare a numerotaţiilor pe stradă și apoi există și un memoriu din partea părinților la primărie care sunt nemulțumiți de când au auzit această veste pentru că e singura unitate cu program normal din zonă. Dacă ni se ia clădirea acești părinți sunt puși în situația de a duce copii pe o distanță mult mai mare la grădiniță”, a declarat Marioara Roșu, directoarea Grădiniței nr.15.

Contestaţie

Primăria se află deja în posesia memoriului și spune că a făcut deja o contestație în anulare în speranța că instanța se va răzgândi. Situația este cu atât mai drastică cu cât această grădiniță este singura cu program normal din zonă. Între timp, primăria mai are un proiect prin care se vor construi alte zece grădinițe în municipiu. ”Situația este foarte dificilă și pentru noi dar și pentru noi pentru că e o problemă cu numărul grădinițelor și cu numărul copiilor care trebuie să vină în sistemul de învățământ. În această perioadă noi continuăm procedura și am făcut o contestație în anulare, să sperăm că instanța va decide altceva”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

DESTINAŢIE

Cert este că și dacă câștigă din nou în instanță, proprietarii nu pot schimba destinația clădirii timp de cinci ani. ”Hotărârea care există la această dată spune că timp de cinci ani trebuie menținută clădirea cu destinația de grădiniță asta înseamnă că putem purta ceva negocieri cu cei care au câștigat în instanță”, a adăugat Ramona Evulescu.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: